Unikt framförande på Café Storgatan

01 NOV 2011
Skrivet av :

Älvsbyn hade internationellt främmande under måndagskvällen. Det italienska hårdrocksbandet Ravenscry kom för att lira ett par akustiska låtar på Café Storgatan. Det vart en unik spelning för gruppen, då det var första gången som de framförde sina låtar akustiska, de vill säga med enbart sång och gitarr. 


Därför uppträdde enbart tre av gruppens fem medlemmar, men gruppen visade sig ändå kunna bjuda publiken på en skön rockupplevelse i cafét.
– It is different. When you play for a large group, you get the energy from the people. But this makes it more intimately, berättade bassisten och kvällens filmare Andrea “Fagio” Fagiuoli om att spela i en cafémiljö.

Bakom kvällens uppträdande finner man April Divines bassist Peter Uvén, som har fått i uppdrag av Älvsbyns kommun att främja kulturlivet i kommunen. I samband med den turné som gruppen har i Skandinavien släpptes gruppens rykande färska album ”One Way Out”, en skiva som Uvén har hjälp till att släppa i Sverige. Uvén är även den person som står bakom bandets promotion i Skandinavien, samt varit den som har bokat spelningarna.

Men vad betyder detta för Älvsbyn och dess lokala musiker?
– Det betyder mycket. Tanken med det hela är att det ska vara en inspiration för banden, berättade Peter Uvén.

Kvällen bjöd på ett skitbra uppträdande, sångerskan Giulia Stefani vart ackompanjerad utav gitarristerna Paul Raimondi och Mauro Paganelli och tillsammans drog dom in fina applåder av publiken.

Efter lyckad spelning fanns T-shirts och bandets album att införskaffa.

Lyssna på Ravenscry nedan. Det är riktigt bra:


TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.