Trippel dubbellycka samma sommar för mammor i Vistträsk.

14 NOV 2011
Skrivet av :
Lisa Berggren, Sandra Nilsson och Sara Bohlin med sina tvillingflickor som
föddes samma sommar i Vistträsk.

Tre tvillingpar föddes i byn Vistträsk den gångna sommaren. Här berättar en av mammorna, Sandra Nilsson, om det smått otroliga sammanträffandet:

”Bara en på tusen graviditeter brukar resultera i tvillingar. Så gissa om invånarna i Vistträsk blev chockade när det visade sig att tre av de mammor som väntade barn där under 2011 skulle ha just tvillingar.


Samtliga tre förlossningar skedde under två månader, Lisa och Olle var först ut den 15 juli och nedkom med ett set identiska tvillingflickor. Jag och Tobias fick våra tvåäggs tvillingflickor den 9 Augusti, och innan månaden var slut hade även Sara och Magnus fått sina tvåäggs tvillingflickor den 30 Augusti. 


Jag och min sambo Tobias hade inte tänkt ha fler barn då vi bara några månader innan  tvillingarna blev till fick en flicka i September 2010. Vi bor inte längre i Vistträsk utan i Sikfors men eftersom jag är född och uppvuxen där och än i dag jobbar hon kvar i byn som säljare på Nilssons Butik, anses jag bland invånarna fortfarande som en Vistträskare.


Sara träffade mig när jag var i vecka 18 och just fått veta att jag väntade tvillingar. Vi tittade på varandras magar och Sara var förundrad hur jag kunde rymma två babys i min lilla mage, då Sara själv var betydligt större! 
Jag tittade på henne och sa, att hon säkert väntade tvillingar hon med.
Sara skrattade och tyckte att oddsen var ju lika med noll när det redan väntades två tvillingpar i byn. Mäkta vår förvåning efter att Sara varit på sitt ultraljud och fått veta att även hon tillhörde skaran tvillingmammor!


 ”Sällan har man väl skådat mäktigare motiv, fotot rymmer ju hela nio liv”, skrev Sara Bohlin 
  (längst till höger) om den här bilden där hon visar magen tillsammans med Sandra Nilsson 
  och Lisa Berggren.Vi gick alla tre mot slutet av graviditeten och väntade på att bäbisarna skulle komma. Som de flesta minns var det en riktigt varm sommar där i juli – och tänk er då att inte bara bära ett barn utan två! 
Lisa skulle vara först ut, och man vet ju om att de som väntar tvillingar brukar föda ett par veckor i förtid. Hennes bäbisar behagade dock inte att komma ut förrän mitten av juli, då var Lisa redan inne i vecka 39. 
– Men den som väntar på något gott … säger Lisa och ler mot sina enäggflickor.
Även mina bäbisar hade kunnat ligga kvar tiden ut om jag inte hade fått åka in och bli igångsatt. Den tidigare nämnda dottern föddes nämligen i en Ambulans i Holmträsk och detta ville man förhindra denna gång. 
Vi har fått höra många kommentarer angående våra graviditeter. Allt från att det måste vara nått med vattnet i Vistträsk, till att vi nog varit med samma karl.
Men faktum är att studier visar att det bara är genetiskt starka kvinnor som får tvillingar, och kvinnorna i Vistträsk är av en mycket bra kvalité.”


TEXT: SANDRA NILSSON FOTO: KERSTIN VIKBERG OCH FRIDA SANDMAN.

Här är några av kommentarerna på Facebook:

”Stora magar dom har, men det ska ju bli tvillingpar. Av Saras storlek så har de nog sett fel, jag tror att det blir tre.
Skrivet av Irene Södersten som dock gissade lite fel – inga trillingar för Saras del. Enligt Sandra och Lisa tillkom den stora magen på grund av ett stort intag av godis 🙂

”Vad som blandats uti Vistträsk källa, som sedan fått magarna att svälla, det är en väl förborgad hemlighet, som bara vissa här i bygden vet. Så mycket vet jag dock om saken, att man känner det då ej på smaken.”
Skrivet av Anders Berg:

”Tvillingar i all sin ära, tänk att just vi tre denna stolthet fått bära!”
Mammorna

Annons

Missa inte invigningen av den nya och ombyggda butiken hos Nilssons Bygg i Vistträsk

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.