Snabba puckar när beslut om hockeybussarna togs

10 NOV 2011
Skrivet av :
Allt fler, både män och kvinnor i alla åldrar, tar hockeybusssarna
till Luleå

Hockeybussarna från Älvsbyn till Luleå Hockeys hemmamatcher börjar rulla igen med början redan lördagen den 19 november.
– Vi ser att det finns ett stort hockeyintresse i kommunen, säger Linus Granberg, platschef på Granbergs Buss.
Ungdomar upp till 25 år erbjuds både resa och ståplatsbiljett för endast 80 kronor!


Under Ungdomstinget, den 26 oktober, lämnade gymnasieungdomarna en stark önskan om att hockeybussarna till Luleå skulle börja rulla igen.
Vi på www.alvsbyn.just.nu tog på oss att kolla saken med Luleå Hockey. Hjälp fick vi av chauffören Lars Sjölund som kör hockeybussarna från Piteå.

Redan dagen efter kom ett svar från Luleå Hockeys ledning. De välkomnade bussar från Älvsbyn och gav ett prisförslag där biljetterna rabatteras.

Linus Granberg

Samtidigt hade Linus Granberg gått och grunnat över samma sak. På torsdagen träffades Granberg och Kjell Tegnelund, kultur- och fritidschef, tillsammans med undertecknad för att diskutera ett upplägg.
Beslut togs att hockeybussarna körs på prov fram till och med årsskiftet med start redan till Luleås nästa hemmamatch mot HV71 lördagen den 19 november. Övriga datum är:
23 november: Luleå-Linköping.
29 november: Luleå-Timrå
3 december: Luleå-Djurgården
26 december: Luleå-MoDo
28 december: Luleå-Färjestad.

Priser: 

  • Ungdomar upp till 25 år får ståplatsbiljett inklusive resa för 80 kronor! Sittplatser kan köpas från 150 kronor.
  • Vuxna betalar 170 kronor för ståplatsbiljett inklusive resa. Sittplatser plus resa kommer att finnas från 240 kronor.
  • Bussresan kostar 90 kronor tur och retur för personer med säsongskort eller som redan har skaffat biljett på annat sätt.
Kjell Tegnelund – de unga hockeyfansens nya hjälte i Älvsbyn.

– Vi subventionerar resan för våra ungdomar och ser detta som ett ungdomsarrangemang utifrån deras egna önskemål. Dessutom känns det bra att de åker tryggt och säkert, säger Kjell Tegnelund.

Granbergs Buss kör även hockeybussar mellan Piteå och Skellefteå. De brukar fyllas av både kvinnor och män i alla åldrar.
– Bussresorna har blivit uppskattade. Dels för att priset är bra och dels för att det är bekvämt. Stämningen brukar också vara på topp i bussen, säger Linus.

Över C-sektionen i Coop Arena lyser denna skylt.

De som åker buss sparar också in parkeringsavgiften på 20 kronor plus att de slipper kalla bilar efter matchen.
Resan bokas, senast två dagar före match, hos Granbergs Buss på telefon: 0929-120 20


Avgång sker från busstationen en och en halv timme före matchstart. Bussarna kommer även att stanna till längs Luleåvägen i höjd med Klöverträsk (på parkeringen i svackan). Hemfärd påbörjas 15 minuter efter att matchen slutat.
Läs mer på: http://www.granbergsbuss.se/

Att åka buss till matcherna är billigt, bekvämt, festligt,
stämningsfullt och säkert.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.