Porträttskivan kom till Älvsbyn

14 NOV 2011
Skrivet av :

Älvsbyns Forskarförening fick under måndagskvällen besök utav Pitebygdens Forskarförening. Olov Skoglund kom och berättade om ”Porträttskivan” för älvsbyborna samt visade vad den har att erbjuda.


Porträttskivan är något som medlemmar ur Pitebygdens Forskarförening har skapat, det är ett datorprogram där dessa medlemmar har scannat in bilder på olika människor och katalogiserat dessa, samt skrivit de fakta som har kommit fram om de utvalda personerna, t ex födelsedatum, dödsdatum och andra matnyttiga saker.

I programmet finns även en sökfunktion som låter en söka efter dubbletter utav de inscannade personerna, oftast har då bilderna blivit fixade en smula. Programmet erbjuder även en enkel filtreringssökning, så att man lättare kan få fram och identifiera personen/personerna på bilderna, och om släktingar till en utvald person finns med i programmet listas även dessa och man kan på så sätt gå vidare i leden.
Enkelt och smidigt.

Olov hade även med en kamera av modell äldre och visade hur de första bilderna såg ut.
Ett 20-tal intresserade människor dök upp för att ta få veta mer om programmet, som även fanns att köpa utav Inger Österlund.

Se fler bilder från träffen nedan:

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.