Populära mammor i Vistträsk

15 NOV 2011
Skrivet av :

Sedan vi publicerat inlägget om tvillingfödslarna i Vistträsk har mammorna hamnat i fokus. 
– Ja, det dröjde inte länge förrän Sveriges Radio, Nordnytt och Aftonbladet hörde av sig, säger Sandra Nilsson.
I dag kan ni exempelvis lyssna på en intervju med Lotta Bromé i P4 Extra. I morgon, onsdag, uppmärksammas tvillingfödslarna i TV4:s Nyhetsmorgon.

Tre tvillingsfödslar samma sommar i den lilla byn Vistträsk har blivit en riksnyhet. Och efter vårt inlägg på www.alvsbyn.just.nu har mammorna, Lisa Berggren, Sandra Nilsson och Sara Bohlin blivit ordentligt uppmärksammade och verkligen satt sin hemby på kartan.

Redan i dag hade Aftonbladet en artikel där de skriver att tvillingfödsel-tätheten med ens blev 60 gånger högre i Vistträsk än i övriga befolkningen.
– Det är anmärkningsvärt, säger Inge Göransson, befolkningsstatistiker på Statistiska centralbyrån, till Aftonbladet som också varit i kontakt med  Paul Lichtenstein, genetikprofessor vid Karolinska institutet i Solna.
Enligt honom är den ärftliga faktorn svag.
– Ibland inträffar slumpen helt enkelt.
Läs artikeln i Aftonbladet genom att klicka här…

”Tvillingkaskad i Vistträsk – i den lilla byn i Norrbotten har tre tvillingpar fötts inom loppet av två månader. Man undrar vad de har i vattnet där uppe…” skriver P4 Extra på sin hemsida.

Ni kan lyssna på radioinslaget nedan. Klicka fram till slutet av sändningen: 01:36:55

Lyssna: P4 Extra med Lotta Bromé

”Om mörnn när i vankne var i en vannli fembarnsmamm, åt ettmidan var i eftertrakte av Aftonblade, nordnytt å radioprogramme hennach Lotta Brome. I mårron stå:i ine vägastjiile å skrijw autografen för däm som vell håwa. ;)”, skrev i går en av mammorna, Sara Bohlin, i gruppen ”Vi som talar Pitebondska” på Facebook.

För er som inte kan Pitebondska så kan vi översätta det till: ”I morse när jag vaknade var jag en vanlig fembarnsmamma, på eftermiddagen var jag efterfrågad av Aftonbladet, Nordnytt och Lotta Bormés program. I morgon står jag i vägskälet och skriver autografer till alla som vill ha.”

Förmodligen kan mammorna vänta sig fler intervjuer…

Läs även Sandra Nilssons egen skildring av det smått osannolika sammanträffandet här…

Annons


Handla hos Nilssons Bygg i Vistträsk. 
Kläder för alla tillfällen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.