Orvo Hannlöv bjöd på vernissage

05 NOV 2011
Skrivet av :

På lördags öppnade ABF dörrarna för vernissage i deras lokal. Konstnären Orvo Hannlöv ställer ut sina målade verk för allmänheten att beskåda.

Ungefär 40 stycken målningar finns att titta på för de som är intresserade. Målningarna föreställer Älvsbyn från början av 1900-talet till och med 1960-talet, men även bilder från nutiden har Orvo målat.

Bakom sig har Orvo över 30 utställningar, varav den första hölls 1977. Orvo har även vunnit Älvsbyns första kulturstipendium år 1983, som även var den senaste gången som han ställde ut i kommunen.

 På målningarna finner man bland annat Strömgrens slakteri, översvämningen -95, Löfgrenska fastigheten, Bergsparken och Konrads café (före detta Björnens pensionat). Men även bilder från motocrossens guldår finns med.

Framtida utställningar är något som inte är helt omöjligt, Orvo har redan några motiv som han vill måla i framtiden.


– Jag hade 10 motiv till som jag ville måla. Men det var nog bra att jag inte hann med dom, för annars skulle det inte rymts. Men då var det en som sa till mig: – Vad bra, då får du komma en gång till sen, berättar Orvo.

Utställningen kommer att pågå fram till den 20 november.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.