Nya entreprenörer på Olstorpet Värdshus & Vildmarkscamp

28 NOV 2011
Skrivet av :
Lotta Nilsson och Benny Karlsson.Företaget LB Konsult har genom ett arrende övertagit driften av Olstorpet Värdshus & Vildmarkscamp.
– En fantastisk anläggning som vi hoppas kunna utveckla på många sätt, säger Benny Karlsson, som äger LB Konsult tillsammans med sambon Lotta Nilsson.


Olstorpet byggdes 1951 och ligger i vid sjön Avaträsket, ett naturskönt område cirka två mil från Älvsbyn utanför byn Vistträsk.
Torpet som är ett gammalt kronotorp som har restaurerats och handikappanpassats för att kunna fungera som en turistanläggning.

1992 arrenderade Verdandi anläggningen och hade sina aktiviteter här med bland annat ett mini-zoo fram till 2007.
Hösten 2009 köptes Olstorpet upp av Nilssons Bygg & Montering AB i Vistträsk. Bröderna Ulf och Arne är själva uppvuxna vid en gård en kilometer från torpet.
Bröderna ville utveckla torpet och bjuda in allmänheten att komma och se den fantastiska naturen och omgivningen som de själva är uppvuxna med.
– Och det är där vi kommer in i bilden. Vi har fått äran och möjligheten att driva anläggningen och utveckla den tillsammans med bröderna Ulf och Arne. Vi ser detta som en otrolig förmån och utmaning, säger Lotta Nilsson.

I Värdshuset finns tolv sängar för enklare boende med tillgång till toalett, dusch & bastu. Boendet kan kombineras med en härlig frukostbuffé, så kallad Bed & Breakfast.

På anläggningen finns också fyrå stugor plus husvagnsplatser.

Paret Nilsson/Karlsson satsar även på en hel del aktiviteter.

Cross-Cartbilarna visades upp under skyltsöndagen.

En ny sak är bilarna, Racing-CrossCarts på 630 cc, som körs på snö och is på två långa plogade banor där förarna tävar mot varandra. En adrenalinkick utöver det vanliga utlovas.

Hundspannsfärder arrangerar LB Konsult i samarbete med Laponie Mush.

Skotersafaris och bakdagar i anläggningens egen bagarstuga är andra aktiviteter. Fiske och naturupplevelsder finns runt knuten.
– Vi kan erbjuda massor av aktiviteter för stora och små. Våra aktiviteter passar utmärkt för exempelvis företagsarrangemang, konferenser, klassfester, möhippor, svensexor, firmafester, kompisgäng och lagfester, hälsar Lotta.

Mer information finns på: http://www.olstorpet.com

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.