Kväll i antirasismens tecken lockade olika kulturer

17 NOV 2011
Skrivet av :

En kväll med syfte att visa andra nationers kulturer, upplevelser och erfarenheter, det är vad älvsbyborna hade möjlighet att vara med i under torsdagskvällen.

Sprid (Peaceworks), Ungdom mot rasism, Älvsby Folkhögskola och Älvsbyns kommun arrangerade en kväll i antirasismens tecken.

Kvällen erbjöd japanska, burundiska och colombianska danser, origami, instrumentprovning samt lära sig om olika språk och traditioner.

Ingegerd Bohlin och Takenari ”Take” Yamamori välkomnade alla innan kvällen började med burundisk dans.

Besökarna fick under kvällen även delta i de olika danserna, den japanska dansen krävde dock en rejäl dos energi. Men efter att ha fått lära sig några steg flöt det på ganska bra ute på dansgolvet.

Besökarna hade även chans att lära sig ett och annat instrument om de ville, några utav instrumenten var gitarr, fiol och trumma. Sen för den som kände sig extra kreativ fanns även chans att måla sig en tavla eller två.

Under danspauserna fanns en tipsrunda utsatt där ett hemligt pris fanns att hämta ut för den som lyckats spika frågorna. Sedan var det dags för en internationell fika som bestod bland annat av kokosbollar från Irak och munkar från Burundi.

Se fler bilder nedan:

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.