Filip spelade upp

17 NOV 2011
Skrivet av :

BD Pop demoturné besökte Älvsbyn och Forum under torsdagskvällen. Ett fåtal personer hade hörsammat inbjudan som bjöd på en kort kort föreläsning om vad BD Pop kan erbjuda den som vill satsa på musik i framtiden.


Genom musikdemolyssning och öppen scen gavs det feedback till de som ställde upp.

En av dessa var Filip Lundgren 15 år från Älvsbyn som bjöd på två egenhändigt komponerade låtar”Ord” och ”Farbror Mosse” varefter Tomas Bäcklund och Olle Olsson från BD Pop bjöd på en fullgod analys och feedback till Filip efter spelningen.

Fakta:
BD Pop har rest runt mycket i norrbotten och lyssnat på den musik som finns i hela länet. BD Pop är ett EU utvecklingsprojekt för att säkerställa ett musikklimat inom sitt geografiska område. BD Pop verkar som en refferens för att marknadsföra regionens musik och att man skall matchas rätt i den musikaliska djungeln för att utvecklas rätt. Ett sätt att nå detta är att träffas på denna typ av audition där respektive orts unga musiker får chansen att spela upp för någon som känner för musik samt har de rätta känningarna och kontakterna för att gemensam utvecklas mot ett mål, som då kan vara att få ge ut en skiva o.s.v

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.