Fastighet i Vidsel evakuerades efter brand – elva hyresgäster får bo på hotell Storforsen

16 NOV 2011
Skrivet av :
Violen i Vidsel har evakuretas…En brand blossade upp i före detta äldreboendet Violen i Vidsel på onsdagen. Rökutvecklingen blev kraftig men ingen människa kom till skada. Däremot tvingades hyresgästerna evakueras från fastigheten. Elva av dem får tillbringa natten på hotell Storforsen.

…elva hyresgäster får nu bo på hotell Storforsen tills lägen-
heterna sanerats från rökskadorna.


Det var strax efter luchtid som larmet gick. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde lokalisera branden till källarplanet.
Vad som orsakat branden är oklart men troligen rör det sig om ett elfel. Det brann i en kabel.
– Det var i alla fall det första rökdykarna fick syn på när de kom ner, berättar insatsledaren Bosse Öhlund, till nättidningen kuriren.nu.

Rökutvecklingen var kraftig och alla boende i huset, ett 30-tal, evakuerades.
Efter första släckningsinsatsen blossade elden upp på nytt. Flera rökdykargrupper fick återvända för att bekämpa branden.

Violen var tidigare ett äldreboende men inhyser nu även yngre personer. En hel del äldre bor dock kvar och hemtjänsten har sina lokaler i fastigheten.

Klockan 17:00 ansågs läget vara under kontroll men ett par brandmän stannade kvar för att hålla uppsikt en bit in på kvällen.

Vid 18:30-tiden pågick fortfarande ventilering och sanering av källaren i fastigheten. Lägenheterna är dock fortfarande obeboeliga och måste vädras ut.

En del har valt att övernatta hos anhöriga. Elva pesoner får tills vidare bo på hotell Storforsen.

TEXT: TONY BERGLUND  FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.