Ett år av både lycka och sorg ledde till Kalender för cancerforskningen

25 NOV 2011
Skrivet av :
Tillsammans skapade Kristoffer Hortlund och hans mor, Irene,
årets företagspärla i Älvsbyn. Och Irene har visat kraft på ett
helt annat och beundransvärt plan än förväntat. Nu inser de 
båda vad hälsa, omtanke och kärlek för varandra är värd. 
Därför vill de stödja cancerforskningen och hoppas få hjälp 
av älvsbyborna.

Företaget Kraft och Hälsa utsågs till Årets Pärla bland Älvsbyföretagen vid årets näringslivsgala.
– Vi är jätteglada över priset. Det är ett kvitto på att vi gjort någonting rätt, säger Kristoffer Hortlund, som driver företaget tillsammans med sin mor Irene.
Men året som gick har även varit fyllt av oro och sorg på ett personligt plan. Därför vill Kristoffer och Irene bidra till att Cancerforskningsfonden i Umeå får mer pengar.

En bild ur kalendern.


Årets Pärla är det stora prestigepriset i Älvsbyn. Det skulle kunna jämföras med Järringpriset för idrottare. Vinnaren utses nämligen av älsvsbyborna genom en omröstning (vi återkommer med en artikel om själva priset inom kort).

Gymmet Kraft och Hälsa startades för drygt ett år sedan. Satsningen har varit mycket uppskattad bland älvsbyborna. Men bakom de företagsmässiga framgångarna döljer sig en annan verklighet på ett personlig plan.

…här en annan. Fler följer…

Först fick Irene chockbeskedet att hon hade cancer. Strax därefter fick Kristoffers svärfar, som ofta hjälpte till i gymmet, diagnosens att han hade samma sjukdom.
– Ett tag var det sjukdomar till höger och vänster. En mycket jobbig tid för oss alla, berättar Kristoffer.

På Irene lyckades behandlingen. Kristoffers svärfar dog däremot efter en kort tids sjukdom.

Nu vill Kristoffer och Irene, tillsammans med älvsbyborna, göra någonting för att hjälpa cancerforskningen i Umeå. Det sker i form av en kalender, med lite humoristisk touche, där all behållning går till Cancerforskningsfonden i Norrland.

– Jag hoppas att kalendrarna säljer slut, säger Kristoffer och berättar att upplagan är på 400 exemplar.

Undertecknad hade själv två föräldrar som båda insjuknade i cancer i unga år. Pappa dog när jag var elva år, mor när jag var 21. Så att främja cancerforskningen är en god sak som kan gynna oss alla – kanske tidigare än vi i dag tror.

Se den tänkvärda TV-monologen ”Mitt namn är cancer” av Stefan Sauk nedan:

TEXT: TONY BERGLUND  FOTO: LINDA CARLSTRÖM OCH ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.