Energiprojekt ”ÄBBE” populärt skolarbete

03 NOV 2011
Skrivet av :
Ett roligt inslag var att få se den mekaniska plåtgrodan. Där det också handlade om att få syn på olika energiformer.

Älvsbyns Kommun pågår ett projekt som heter ”ÄBBE”- Älvsby Barn för Bättre Energianvändning, initierat av Älvsbyns Fastigheter.

Projektledaren Therese Broström besöker Älvsbyns skolor från förskoleklass upp till årskurs 3 och gör klassbesök där eleverna får inblick i vad energi är och hur vi kan bli mer energismarta i framtiden.

Eleverna i Vistträsk år 1-3, får här se hur energi omvandlas. Med hjälp av ett änglaspel kan de få uppleva olika energiformer som värme-, kemisk-, rörelse- och strålningsenergi.

Klasserna erbjuds nu att delta i ett uppdrag som handlar om att fånga ”energitjuvar” i kommunens skolor. Det handlar om att hitta konkreta tips på hur vi kan spara energi och inte slösa med den i onödan.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.