Energiprojekt ”ÄBBE” populärt skolarbete

03 NOV 2011
Skrivet av :
Ett roligt inslag var att få se den mekaniska plåtgrodan. Där det också handlade om att få syn på olika energiformer.

Älvsbyns Kommun pågår ett projekt som heter ”ÄBBE”- Älvsby Barn för Bättre Energianvändning, initierat av Älvsbyns Fastigheter.

Projektledaren Therese Broström besöker Älvsbyns skolor från förskoleklass upp till årskurs 3 och gör klassbesök där eleverna får inblick i vad energi är och hur vi kan bli mer energismarta i framtiden.

Eleverna i Vistträsk år 1-3, får här se hur energi omvandlas. Med hjälp av ett änglaspel kan de få uppleva olika energiformer som värme-, kemisk-, rörelse- och strålningsenergi.

Klasserna erbjuds nu att delta i ett uppdrag som handlar om att fånga ”energitjuvar” i kommunens skolor. Det handlar om att hitta konkreta tips på hur vi kan spara energi och inte slösa med den i onödan.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.