Elever bjöd på öppet hus i gymnasiets lokaler

26 NOV 2011
Skrivet av :

Under lördagen hade allmänheten chans att besöka Älvsbyns gymnasium. 
Elever och lärare bjöd på öppet hus för att visa vad skolan har att erbjuda de framtida eleverna.
Även representanter från Fyrkantens gymnasium fanns på plats för att visa älvsbyborna vad det har på sina program.

– Det är ett gemensam projekt för att visa vad skolorna inom fyrkanten erbjuder, berättade Olof Johansson, rektor på Älvsbyns gymnasium, som berättar att Älvsbyn är unikt här uppe med sitt Hotell- och turismprogram.

Eleverna på skolan bjöd in allmänheten för att ta del av deras program.

Undersköterskeutbildningens elever erbjöd att kolla pulsen, blodet och blodtrycket på de som var nyfikna på att veta hur de låg till.

Restaurangprogrammet hade dukat ett bord fullt av gott fika som de hade tillverkat tidigare under dagen. Även hamburgare fanns att köpa för de som var hungriga, bakom stekbordet fanns Hotell- och turismeleverna som även berättade om deras program i ett av rummen.

Estetprogrammet körde live-radio samt en inspelning av ett matlagningsprogram.

Ekonomiprogrammets representanter, UF-företagarna, ställde ut sina produkter för de som ville titta och kanske rent av lätta på plånboken och införskaffa sig något utav företagarnas produkter.

För de som var sugna på att lära sig lite ryska erbjöd läraren Nadja Engström gratis undervisning. Man fick bland annat lära sig hur man presenterar sig på de främmande språket.

Biologiläraren Anna Nyberg med elever visade nyfikna hur bananflugor sövs ner med koldioxid för att sedan skilja honorna och hanarna.

Även kvinnojouren hade representanter på plats för att informera om deras verksamhet.

Även Anders Lindh fanns på plats med information om projektet Blåslampan.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.