Dan Andersson kom till Byn

21 NOV 2011
Skrivet av :

Bo Backagård, skådespelare och vissångare från Borås är ute på en nästan månadslång turné. Under söndags eftermiddagen gästade han Bredsels Bygdegård för att berätta om Dan Andersson samt spela och sjunga hans mycket omtyckta visor.

Publiken (tyvärr allt för fåtalig) njöt i fulla drag. Med stark inlevelse berättade Bo om Dan Anderssons uppväxt, hans liv och hans allt för tidiga bortgång. Berättelsen varvades med ett antal både välkända samt mindre kända visor.

Publiken fick bland annat veta att en gammal sjöman och vän till Dan Andersson var förebild till ”Jungman Jansson”. En visa som i Bo Backagårds tappning fick en helt ny dimension.

Föreställningen varade i cirka två timmar inklusive en paus där bygdeföreningen dukat upp med kaffe, hembakt fika och smörgåsar. Publiken lät sig väl smaka och satte sig sedan tillrätta för att höra slutet på berättelsen.

Bo Backagård tolkade Dan Andersson med stor bredd genom både de mörka och ljusa sidorna av hans liv. Det blev en oförglömlig eftermiddag.

Text och Foto: David Dalberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.