Boden skakas av våldsamma brott

05 NOV 2011
Skrivet av :

Mordförsök Svartbjörnsbyn i Boden

Strax efter kl. 02 på fredagsmorgonen kom en anmälan in till Polisen ledningscentral om att en maskerad och gevärsbeväpnad man försöker tränga sig in i en villa i Svartbjörnsbyn i Boden .

Villaägaren lyckades trycka ut mannen och låsa dörren, kort därefter skjuter den misstänkte mannen in i huset, men ingen skadas av skottet.

Insatsstyrkan, hundförare och polis från Boden, Luleå och Piteå söker efter gärningsmannen under större delen av fredagen.
En yngre man har hämtats till förhör skäligen misstänkt för att ha skjutit mot en villa under senare delen av fredagen, han anhålls därefter av åklagare misstänkt för försök till mord och är fortsatt anhållen.

Grov misshandel Vändträsk, Boden

En polispatrull skickas till Vändträsk under tidiga lördagsmorgonen med anledning av en anmälan om grov misshandel.

På plats kunde patrullen konstatera att målsägande, en 35 årig man blivit stucken i armen med en spruta.

Strax innan halv fyra hörde målsägande ljud vid ytterdörren och gick och öppnade. Utanför dörren stod en mörkklädd person med en spruta i handen som stacks in i målsägandes arm. Den mörkklädda personen försvann i okänd riktning från platsen.
Fortfarande är ingen gripen eller misstänkt för brottet som rubriceras som grov misshandel. Sprutan är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Tips och iakttagelser vid den senare händelsen kan lämnas till polisen via vxl 114 14.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.