Stort intresse för släktforskning

03 OKT 2011
Skrivet av :

Älvsbyns Forskarförening bjöd under måndagens eftermiddag in allmänheten till information och prövning av släktforskning. Arrangemanget är en del av veckan Kulturrally i Älvsbyn.

Karin Blom och Britt Norman i arbete.

En som blev nyfiken på att pröva på var Karin Blom som ville veta mer om sina rötter och fick hjälp av Älvsbyns Forskarförenings vice ordförande Britt Norman.

Fotografi från slutet av 1800-talet..?

Forskarföreningen bjöd på kaffe med dopp och en trevlig pratstund för den som var sugen. Under fikat dök det upp ett fotografi där släktforskarna försökte att fastslå ett datum då bilden togs. Bilden föreställde en fiskare som rodde på Piteälven sett från Norrabyn och med Östermalm i bakgrunden.

Något exakt datum fastslogs aldrig, men någon gång under den senare halvan av 1800-talet var dom överens om att det var.

Även andra fina bilder från början av 1900-talet fanns för besökarna att beskåda.

Nästa arrangemang som föreningen har tar plats i biblioteket onsdagen den 5:e oktober klockan 13:00, då under namnet ”Bildspel Älvsbyn förr och nu”.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.