Spökerier i Älvsbyn lockade både stora och små

27 OKT 2011
Skrivet av :

Spökkväll rådde i Älvsbyns centrum under torsdagskvällen, där både stora och små fick gå på ”skattjakt”.

Kvällen lockade ett stort antal besökare som färdades mellan affärerna Gårdings, Blommor & Ting, Kleda, Älvsbymannen, Radiohuset, Sportringen och Handelshuset.

I dessa affärer  fick man söka rätt på små vita spöken med nummer på samt ett föremål som man, med vars hjälp, gjorde hål på utsatt ställe bredvid kartan.

Efter att ha hittat alla spökena begav man sig till ICA för att hämta sitt välförtjänta pris som delades ut av två stycken häxor och ett spöke.

Både stora och små hade roligt medan de härjade runt i vimlet. Det lockade så mycket människor att det bildade en lång kö genom ICA och ut på Storgatan. För den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

I kommunhuset fanns Anders Lindh på plats för att barnen som ville fick skriva på ett kontrakt där de lovar att i 1 år visa respekt mot andra, inte förstöra sånt andra äger, inte snatta/stjäla, inte använda tobak/snus och inte använda alkohol/droger.

För en liten summa pengar fick man även en mössa och ett laminerat kort med sin bild på som bevisar att man skrivit på kontraktet.
Fler bilder

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.