Poet lockade till både skratt och applåder

05 OKT 2011
Skrivet av :

Under den första halvan av tisdagens eftermiddag var det hög tid för poeten Bernt Rutström att läsa upp delar av sina skapelser. Bernt kom till ABFs lokaler med sin fru Vivi-Ann för att underhålla de närvarande lyssnarna och redan innan den första dikten upplästes fick Bernt fina lovord från publiken som läst hans tidigare verk. 


Ett par av de texter som lästes upp var ”Hopp”, ”Dumburken”, ”Floden” ”Den gamla jägaren”, ”November” och ”Frisyrbestyr”. Även sång bjöds det på när Bernt sjöng en text som han skrivit om ett café i Harads som kallas ”97:an”. Inspirationen till texten kom när han for hem en decemberdag från cafét efter diktläsning.

Efter sången blev det passande nog en kaffepaus innan fler dikter lästes upp.
– Så här många dikter har jag aldrig läst i något sånt här sammanhang, berättade Bernt Rutström med ett skratt.

Mycket skratt och många applåder lockades fram under arrangemanget som SKPF och ABF stod för. Och förhoppningsvis är det inte den sista gången som något sådant här dyker upp i våran kommun.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.