Näringslivsgalan fick beröm av Kalle Moraeus

28 OKT 2011
Skrivet av :
Kalle och Bengan.– Vilken kul gala! Från scenen kände vi verkligen hur roligt publiken hade det, berömde Kalle Moraeus efter avslutat gig på Näringslivsgalan i Älvsbyn.

Huvudattraktionen på årets gala var Kalle Moraeus och hans musikaliske vapendragare Bengan Jansson.
– Dragspelarnas svar på Lady Gaga, skämtade Kalle om sin kollega.

Själv är Kalle i ropet. Inte minst efter höstens TV-program ”Moraeus med mera” där han bjudit in kända artister till sin show vid Orsasjön.
– Orsa är ju ungefär lika stort som Älvsbyn. Så det finns likheter med mina hemtrakter och jag vet betydelsen av ett framgångsrikt näringsliv för småkommuner.

Näringslivsgalor kan ibland bli stela och formella tillställningar. Men inte galan i Älvsbyn.
– Nej, det här var faktiskt annorlunda än vad jag föreställt mig i positiv bemärkelse. Faktum är att det kändes ovanligt bra redan när vi blev hämtade på flygplatsen av Randolf Eriksson. Älvsbyn verkar ha begåvats med ett näringslivskontor som verkligen brinner för sin sak. Vi har själva haft jättetrevligt.

Håkan och Stella.

För en stor del av trivseln svarade de proffsiga konferenciererna Håkan Bjerking och Bella Seward, båda aktiva inom filmbranschen. De har tillbringat en stor del av året i Ävlsbyn för inspelningar av ”En enkel till Antibes” och ”Isdraken”. Nu återvände de för att regissera hela galaprogrammet.

Exempelvis hade Bjerking gjort filminspelningar av samtliga nominerade i alla prisklasser. Galan blev som en liten miniatyr av Idrottsgalan.
– Det här var jättekul och vi tycker bara bättre och bättre om Älvsbyn. Det är så fantastiskt med all lust som finns här, menade Bella Seward.

Håkan Bjerking såg sin roll på galan som ett hedersuppdrag.
– Jag har fått lära känna ett annat och nytt Älvsbyn i och med galan. Kommunen har så många positiva människor.

TEXT: TONY BERGLUND   FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.