Jakten på det försvunna Mumintrollet

02 OKT 2011
Skrivet av :

Efter invigningen var det hög tid för Kulturrallyts första arrangemang: Teaterföreställningen ”I Mumindalen”.

Under föreställningen fick man följa Snusmumriken och Lilla My som sjöng och busade. Snusmumriken berättade för barnen om sin vintervandring där han klättrade i berg, drack tallbarrté och sov under granar.

Efteråt var det dags för Lilla My att städa, vilket hon självklart inte ville och försökte istället få någon annan att göra det åt hon, dock utan någon större framgång.

Men under föreställningen var det en fråga som hela tiden dök upp: Var är Mumin? Karaktärerna sökte mellan himmel och jord efter det försvunna mumintrollet. Till sist kom dom fram till att Mumin helt enkelt har försovit sig.

Med kastruller, fiskar och barn som stampade i marken försökte de väcka Mumin, men tyvärr vart där ingen reaktion alls. Men så tittade det fram en svans ur skogen. Det var ju Mumin!

Han berättade att han blev väckt av Muminmamman och Muminpappan och blev så glad över att det var vår så han sprang in i skogen. Men tyvärr så råkade han fastna med svansen och var tvungen att vänta på någon som kunde hjälpa honom.

När Mumin och hans vänner var återförenade kunde dom äntligen hålla sin vårkonsert.

Föreställningen gick hem både hos barnen och föräldrarna. Det var en bra och rolig handling, och med fin sång och musik fick ensemblen med sig både stora och små som skrattade och hjälpte till när det väl behövdes.

Ensemblen från Stockholm består utav Anna Jälevik, som spelar busfröet Lilla My, Lennart Lindblom, som spelar Snusmumriken och Frida Sundström som spelar Mumin. Men även Stefan Blomquist, som Too-ticki, Max Åhman, som Filifjonkan och Christian Paulin som Polishemulen fanns på plats med deras egna band ”Muminbandet”.

Citat från Mumindalen:

– Men inte kan man lyssna på tystnaden, tyckte Lilla My när Snusmumriken berättade att han under sin vintervandring hade klättrat upp på de högsta berget för att sedan lyssna på tystnaden.


– Jag blev så glad att jag hoppade upp ur sängen och sprang in i skogen, berättade Mumin om varför det blev som det blev.


Se fler bilder nedan:
TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.