Hundra älvsbybor tog fikapaus för gemenskap och uppmärksammande

20 OKT 2011
Skrivet av :

500 000 serverade fikagäster under onsdagen den 19 oktober, det är vad Fairtrade Challenge har som mål i årets världsrekordförsök. Detta för att uppmärksamma Fairtrade, vad dom gör och vad man själv kan göra för att stödja producenterna.


I Älvsbyn bjöd Folkhögskolan eleverna och personal på en fikapaus för att bidra till detta världsrekord. Drygt 100 glada och nöjda personer fyllde matsalen.
– Dels är det ett bra initiativ att uppmärksamma Fairtrade, sen skapar det en gemenskap, säger Matilda Wiklund, lärare på Folkhögskolan, som berättade att detta också var ett bra tillfälle för SFI eleverna att möta människor.

Drygt 391 000 fikagäster har hittills rapporterats in.

Fairtrade arbetar för att barnarbetet ska upphöra och att arbets- och levnadsvillkoren för odlarna blir bättre i U-länderna. För mer information besök Fairtrades hemsida:
http://www.fairtrade.se/
För information om rekordförsöket:
http://fairtradechallenge.se/

Se fler bilder från fika-festen nedan.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.