– Här får jag använda alla mina sinnen, kunskaper och intressen, samtidigt !

02 OKT 2011
Skrivet av :

Marcel Köppe är född och uppväxt i Tyskland, men sedan 2005 kallar han Älvsbyn för min hemort.
Där bor han med sin familj, fru och barn i egen Villa.
Han är utbildad inom hotellbranchen till “Hotelfachmann” men har även specialiserat sig på på event och konferensplanering med inriktning på utförande och organisation av events.

Detta har även fått honom att i foto, grafik genom visuella media, utveckla det som har med hans yrkesrötter att göra.
Efter att under många år försökt att få ett riktigt jobb har han provat på en hel del olika yrken samt jobbat i projekt av olika slag, främst i Älvsbyn – Lule området.

Under augusti i år fick han ”nys” om att Western Farm i Boden behövde en marknadsförare, en tjänst som Marcel sökte och blev ganska fort kallad till (minuter efter ansökan) anställningsintervju.

Det var spännande att gå på den, men…
– Jag hann ju inte ens hem så ringde Jonas Lundström (VD för Western Farm) och sa! 
-Vad gör du på torsdag!

Så sedan slutet av augusti är Marcel marknadsföringansvarig med alla de bitar som ingår i denna typ av hotell, konferens, restaurang och eventanläggning som då Western Farm i Boden är.

Dessutom är det en tillsvidareanställning med sedvanlig provtjänstgöring, som borgar för tryggheten för Marcel.

Vi träffar Marcel Köppe en helt vanlig kväll på jobbet som består i att försöka serva 220 besökare med mat och underhållning på farmen, samtidigt som som han skall hinna fånga Anna-Lena Brundin, Ragges och vinnarna från Dansbandskampen 2009, tillika finalisterna från årets Melodifestival The Playtones och kvällens värd Thomas Deutgen på bild för hemsidan och framtida marknadsföring.

Jobbet för Marcel börjar vid tretiden på eftermiddagen då han och ett tretiotal övriga medarbetare för kvällen på Western Farm försöker att få alla detaljer av kvällen på plats. Det är ljud, ljus, artister, soundcheck, dukning, uppläggning, placeringar, matlagning m.m. som pågår överallt.

– Här får jag använda alla mina sinnen, kunskaper och intressen, samtidigt! säger Marcel Köppe medan han försöker ge en hjälpande hand med uppläggning av mat, dukning och bordsplacering.

– Man blir allt mer fokuserad på alla detaljer som har med ett eventet att göra utifrån det man kan, berättar Marcel i farten.

Så någon tid för rast och vila blir det ej,
– Här är det 100 % som gäller, för stannar man av då blir det inte bra.

På frågan hur han orkar med blir svaret att han nog har en ganska god grundfysik som är ett krav då man är inne i ett event.

På Western Farm jobbar de flesta med sin huvuduppgift, men man hjälper till där det behövs.

– Jag blev så förvånad över vilket fint samspel det är och med vilken glädje allt sker med säger Marcel. Även vår VD Jonas Lundström finns med över allt, för att hjälpa till och peppar upp alla.

 Den ordinare personalstyrkan är 10 anställda, men vid fester, event så tillkommer ett 30-40 tal. När även hela westernstaden är i gång sommartid så är det upp mot 100 personer.

När publiken börjar anlända är förrätten dukad. Efterhand sätter sig gästerna vid de bokade borden, och redan nu börjar Marcel att dockumentera kvällen för marknadsföringen, men även småjusteringar av bord och stolar hinns med liksom avdukning av porslin mellan förrätt, varmrätt och kaffé.

Kvällens värd Thomas Deutgen tar över kvällen och då gäller det för Marcel att vara med, för Anna-Lena Brundin river av en skojfrisk ståuppshow med många glad skratt.

Kvällens huvudatraktion Playtones presenteras i en Talkshow med Thomas och publiken är med på noterna och spelar ut sin lycka och glädje.

Inte minst då Thomas berättar om veckans gräsklippningsövning hemma i Mörrum i Blekinge.
– Min gräsmatta är 2500 kvadrat och jag klipper den med en åkgräsklippare, men då jag nästan var klar tyckte jag att den klippte dåligt!

– Då märkte jag att jag glömt att fälla ned klippaggregatet !! Så det blev ett varv till..

Här går sedan kvällen över i dans med dels Bodenorkestern Ragges, varvat med The Playtones och Marcel Köppe tar de sista bilderna för kvällen strax före kl 23.

Nu är en lång arbetsdag över och bara hemresan till Älvsbyn återstår för honom.

En vanlig dag på Marcel Köppes nya jobb är slut och vi kan konstatera att han verkar både kunna det han gör, men även trivas i sin roll som allt i allo och marknadsförare av Western Farm i Boden.

Så vi tillönskar honom Lycka till !

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.