Gala med bara vinnare

23 OKT 2011
Skrivet av :

Bröderna Öhman, Kraft och Hälsa, Floristen, Kontorsteknik, Udddens hembageri, Kjell och Margreta Jonnson samt Älvsbyn.just.nu blev pristagarna i årets Näringslivsgala.

Det blev en trevlig tillställning där värdparet Håkan Bjerking och Bella Seward elegant lotsade gästerna fram genom kvällen.

– En kul afton där vi fick lära känna en ny positiv sida av Älvsbyn, tyckte Bjerking.

Pristagarna utropades mellan rätterna sedan alla nominerade presenterats med en filmsnutt. Det blev en trivsam gala som avslutades med underhållning av Kalle Moraeus & Bengan Jansson och dans till musik av bandet Lagom.

Vi återkommer under veckan med intervjuer av alla vinnare.

– En riktigt kul tillställning. Här känner man verkligen att folk har roligt, berömde Kalle Moraeus efter sitt uppträdande.

Även Wille och Miranda bjöd på uppskattad musik under galakvällen.

Här är vinnarna och motivering

Årets rookie: Floristen.

”Ett ungt innovativt företag med stort initresse för service, stor kunnighet och med många nya idéer om hur de som affärsägare kan hjälpa både lokalbefolkning och tillfälliga besökare på orten. Personalen visar en glädje och ett engagemang i sin profession”.

Årets senior: Margareta och Kjell Jonsson.

”De har byggt upp Polarbröd från ett litet bageri till ett starkt varumärke, drivit grossistföretaget Allbröd samt startat upp kapitalförvaltning och affärsutvecklingsbolaget Polarrenen. Kjell och Margareta har visat på ett unikt entreprenörskap och dessutom har de alltid värnat om Älvsbyn och dess utveckling”

Årets Pärla, folkets val: Kraft och hälsa.

”Dit kan man komma och känns sig hemma, oavsett om man är biff, idrottare eller en soffpotatis
som bestämt sig för att sluta sitta i soffan. Personalen är oerhört hjälpsam, så även atmosfären för de som tränar där. Med sin glädje och sitt fantastiska engagemang har de motiverat och pushat många älvsbybor att vallfärda till Selholmsvägen och till ett friskare liv”.

Årets miljöföretag: Uddens hembageri.

”Med en omsorg om miljön som genomsyrar hela verksamheten, kombinerat med höga krav på goda råvaror, har man genom åren fått en allt större skara stamkunder. Ett genuint familjeföretag som med hjälp av närodlade produkter, ofta från den egna täppan, erbjuder både traditionellt svenska och sydeuropeiska smakupplevelser”.

Årets företag: Bröderna Öhman.

”Med tålamod och engagemang har de byggt upp ett renommé i en hårt konkurrensutsatt bransch. Trots tunga investerinigar i en stor maskinpark står företaget för kontinuitet med god lönsamhet i såväl hög som lågkonjunktur. Dessutom har de även riktat strålkastarljuset på Älvsbyn via sina framgångar inom motorsporten”.

Årets Företagare: Emil och Bertil Eriksson, Kontorsteknik.

”Personaloen är alltid trevliga och mycket serviceinriktade både i butiken och när de kommer ut till kunderna vid serviceåtagande. De har stort tekniskt kunnande och humana priser både i butiken och vid service av kontorsprodukter. En eloge också för deras satsning på ett dotterbolag i Piteå och deras starka framtidstro”.

Årets ambassadör: Älvsbyn just nu

”Med sitt engagemang och journalistiska kompetens har de arbetat för ortens utveckling genom att rapportera aktuella händelser i Älvsbyns geografiska kommun. På ett enkelt och positivt sätt speglar de aktuella händelser. De har arbetat intensivt sedan starten med en fantastisk besöksutveckling på sin webbtidning”.

Text: Tony Berglund Foto: Sterling Nilsson (Robin Nilsson på oss)

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.