Framtid i Norr – ett både ungt och starkt företag

28 OKT 2011
Skrivet av :

Trotts sin unga ålder är Framtid i Norr ett företag som har vuxit sig fast i Älvsbyn och blivit ett starkt märke bland människorna.

Agneta och Maivor

Personalstyrkan består utav Agneta Andersson, Maivor Murbeck-Andersson, Peter Christensen och Åsa Bagger. Företaget erbjuder jobbcoachning, olika kurser samt aktiviteter för de som har gått en längre tid utan arbete.

Åsa

År 2010 fick företaget mottaga priset som ”Årets Rookie” på kommunens första näringslivsgala, något Agneta Andersson är stolt över.
– Det kändes kul, sa Agneta om fjolårets vinst och uppmärksamheten det gav.

I år var företagen nominerat till ”Årets Pärla”, dock så gick priset till Kraft & Hälsa. Men Agneta är inte ledsen för det.
– Det är kul att vara nominerad.
Företagen har fått bra respons av de som har gått där. Undervisningen har varit bra och bemötandet dom har fått var en bidragande faktor till årets nominering.

Framtid i Norr har i nuläget ansökt om att få ha tre stycken utbildningar i framtiden, svaret får dom i januari nästa år. Även yrkeshögskoleutbildningar är ansökta om att få ha, för tillfället väntas dock ett svar om antingen ett godkännande eller ej.
– Många som går dom får jobb, man får ofta in fötter, berättar Agneta om utbildningarna.
Agneta, Maivor och Peter jobbade tidigare som lärare på Komvux innan dom bestämde sig för att starta eget. Man skulle kunna säga att undervisningen och att ge en hjälpande hand blev som en drog för trion:
– Vi brinner för det, man kan bara inte sluta, säger Agneta och lägger till:
– Om man tror på människan så utvecklas dom och växer.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.