Framgångsrik säsongspremiär för Älvsbygymnasterna

18 OKT 2011
Skrivet av :
Duktiga älvsbygymnaster. Från vänster; Embla Lundström, Kajsa Söderberg, Elise Pettersson, Linnea Åberg, Elin Lundström och Alice Nyberg.Embla Lundström noterade högst poäng av alla i klass 1 när säsongens första tävling i Artistisk gymnastik avgjordes i Kiruna.
Linnea Åberg och Elise Pettersson vann Parcupen. 

I helgen anordnade GK Norra Norden länets första tävling för säsongen i Artistisk Gymnastik. Gymnastikhallen i Kiruna fylldes av ett 90-tal förväntansfulla gymnaster, både pojkar och flickor, som deltog i två olika tävlingar. Lagcupen, som gick på Svenska Stegserierna steg 1-4 samt Parcupen som gick på Svenska Pokalenserierna.

Embla Lundström i sitt fristående program.

Embla var bäst
Embla Lundström, 7 år, tävlade för första gången på Stegserierna i helgens tävling. Hon genomförde sin tävling exemplariskt. Hon utförde mycket fina serier i Hopp, Barr, Bom och Fristående. Det gav resultat. Eftersom Embla tävlade ensam i en tävling för lag om 3-4 gymnaster, kom ”Lag Embla” givetvis sist, men Emblas individuella poäng var högst av alla i Klass 1 på Lagcupen! Dessutom kvalificerade sig Embla för att tävla på ett svårare steg nästa gång.

Linnea och Elise tog hem guldet
Älvsbygymnasterna deltog med tre lag i Parcupen. Varje lag bestod av två flickor som tävlade på två redskap var. Tillsammans skulle paret tävla på alla fyra redskap. Även i denna tävling kom det segrande laget från Älvsbygymnasterna med Linnea Åberg och Elise Pettersson. Några grensegrare utsågs inte, men Linnea uppnådde högst poäng i redskapen barr, bom och fristående. Detta lyckades hon med eftersom hon deltog i två av Älvsbygymnasternas lag då de var ett udda antal gymnaster. Särskilt bra lyckades Elise Pettersson i sitt friståendeprogram och Elin Lundström på bommen.

TEXT: BRITTMARIE ÅBERG OCH ANNA NYBERG  FOTO: ANDERS ÅBERG

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.