Fortsatt satsning på musikkvällar för Älvsbyns ungdomar

20 OKT 2011
Skrivet av :
Kjell Tegnelund, Peter Uvén och Charlotta Nilsson bjuder ungdomarna i Älvsbyn på en spännande höst och vinter.

Det italienska bandet Ravenscry kommer till Café Storgatan i Älvsbyn som en del i hösten och vinterns ungdomssatsning. Men om ungdomskvällarna ska fortsätta krävs bättre uppslutning av ungdomarna i Älvsbyn.

Ungdomsgård och fik på samma gång- Älvsbyn har en unik lösning.


Under torsdagsmorgonen hölls en presskonferens för att berätta om den pågående livemusiksatsningen som Älvsbyns kommun och Café Storgatan arrangerar varje måndag klockan 19:00 på cafét.

Höstens program (klicka på bilden så förstoras den).

Arrangemanget är ett samarbete mellan Charlotta Nilsson, Café Storgatans ägare, Kjell Tegnelund, Fritids- och kulturchef i Älvsbyns kommun och Peter Ulvén, som har i uppdrag av SV Nord att främja kulturlivet i Älvsbyn.
Café Storgatan har varit mötesplats för Älvsbyns ungdomar ett tag nu. Ungdomarna har kunnat umgås, fikat, spela spel och lyssnat på livemusik en gång i veckan. Detta har varit uppskattat hos ungdomarna och ägaren Charlotta Nilsson.

– Älvsbyn är unikt, berättar Peter Ulvén om byn och de livespelningar som har pågått ett tag nu. Han lägger till att det är inte många ställen i landet som anordnar något sånt här.

Fram till 11 januari kommer en rad olika musiker att framföra sin musik på Café Storgatan. Det kommer att vara blandade musiker från Älvsbyn, Luleå och Piteå, men även det italienska bandet Ravenscry, som i skrivande stund gör en turné i Skandinavien, kommer att dyka upp och spela ett par akustiska låtar för publiken.

Peter Ulvén berättade att det även finns ett samarbete med Patrik Öhlund, samordnare på Ung Arrangör i Luleå, där man tipsar varandra om sina lokala band och fixar spelningar åt dessa i sin kommun.
Men Peter Ulvén har dock ett krav på de musiker som kommer och uppträder, och det är att de promotar sig när dom kommer hit. Att om dom har något material att dela med sig av tar med dessa.
– Det är musikernas chans, berättar han.
Om detta blir en succé är det inte omöjligt en förlängning blir aktuell. Men det är som Kjell Tegnelund säger:
– Allt hänger på ungdomarna.

Dessutom går det ju numera gratisbussar från byarna på måndagskvällarna.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.