Föreslår ”ungdomsgård” på Älvåkraskolan

24 OKT 2011
Skrivet av :

Inger Lundberg föreslår i en motion till fullmäktige att en ungdomsgård startas i Älvåkraskolans café.
Läs motionen nedan i sin helhet.

”Folkpartiet Älvsbyliberalerna anser att ungdomarna i de yngre tonåren behöver en mötesplats för att kunna umgås på eftermiddagstid och kvällstid. En mötesplats där de kan känna sig hemma, både då livet fungerar och inte fungerar. Vi vill värna om våra ungdomar för de är vår framtid och vi är övertygade om att det kommer att löna sig i längden.

Det är olyckligt att ungdomsgården lades ner. På kvällstid har ungdomarna ingenstans att ta vägen om de inte deltar i någon sportaktivitet.

Vi tror på Älvåkraskolan som en ”ungdomsgård”. Här finns möjlighet till att utföra många olika aktiviteter och också möjlighet att samverka med skolans fritidspedagog och den nystartade kulturskolan. Självklart är det önskvärt att de olika föreningarna bereds möjlighet att i någon form medverka.

Vi föreslår att barn och fritidsutskottet skyndsamt utreder möjligheterna till att öppna en ”ungdomsgård” i caféet på Älvåkraskolan.

Älvsbyn den 12 oktober 2011

Inger Lundberg

Folkpartiet Älvsbyliberalerna”

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.