”En dag med hög puls och ständigt vakande ögon”

05 OKT 2011
Skrivet av :

Så gott som ingen i Älvsbyns kommun har undgått höstens, om inte årets, största händelse: Världspremiären av filmen ”En enkel till Antibes” i Folkets Hus, Forum.

Det var en underbar dag där älvsbyborna fick chansen att vara de första som, under en timme och 45 minuter, fick avnjuta ett skönt och gripande drama med bland annat Sven-Bertil Taube, Rebecca Ferguson och Dan Ekborg i spetsen.

Sen att få träffa kändisar är ju självklart ett plus. Jag själv spenderade dagen med hög puls och ständigt vakande ögon från början till slut.

Men vad har detta satt för spår i Älvsbyn och vad blir följden?
Ekonomiskt sett så har det ju varit otroligt positivt för kommunen. Runt 40 personer har tillbringat tre månader här i Älvsbyn. Detta betyder logi, något som bara där har lett till ett sexsiffrigt belopp i kassan, mat samt inhyrning av våra lokal företag.

Vad slutsumman blev har jag ingen vidare koll på, men en stor säck med pengar måste det allt ha blivit. Allt plus är positivt och vår kommun och dess invånare kan allt njuta med näsan i vädret.

”En enkel till Antibes” är dock inte den enda filmen som producerats i kommunen senaste tiden. Tidigare under året spelades filmen ”Isdraken” in, vars slutresultat kommer att vara spännande att se.
Ifjol hade vi även besök av Helena Bergström när ”Någon annanstans i Sverige” spelade in ett par scener i centralorten.

Vi har fått äran att visa upp våran vackra natur på vita duken, något som vi kan vara stolta över. Jag själv håller tummarna att detta ger ett bra resultat, med många nya och gamla turister som vill se den med egna ögon, ja kanske rent av besöka Fällforsen för att sitta vid samma eldstad där Sven-Bertil Taube satt vid och helt enkelt göra upp en eld och kanske avnjuta en kopp kaffe och en grillad korv medan man tittar på den vackra forsen.

Som sagt så kommer det att bli väldigt intressant att resultatet vad gäller turistnäringen.

Förhoppningsvis är inte detta sista gången vi får storfrämmande som vi kan bjuda på en kaffetår. Vi har potential att ta oss vidare, glöm inte det.

Sen så är vi ju en otroligt fantastisk kommun som verkligen satsar på att få besökarna att trivas, och det är något som tar en långt i livet. Tidigare under en intervju sa producenten Håkan Bjerking ”En fantastisk natur men också fantastiska människor. Bemötandet vi fått är världsklass.”

Att det är ett bra betyg om kommunen kan ni väl hålla med om?

REFELEKTIONER: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.