Blomsterbindaren Cecilia från Älvsbyn tävlar i SM

17 OKT 2011
Skrivet av :

Cecilia Goldkuhl, anställd på Floristen i Älvsbyn, är enda deltagaren från övre Norrland i Interfloras svenska mästerskap i Blomsterbinderi.
I dag, måndag, inleder hon sitt tävlande på Viking Lines båt Gabreilla.
– Det blir en riktig fullblodstävling med svåra uppgifter. Men det ser jag fram emot, säger Cecilia som tidigare vunnit Distriksmästerskapen och har en tredjeplats i Norrlandsmästerskapen.


Att bara bli godkänd för tävlande kräver goda kunskaper. Minst gesällbrev.
Svenska mästerskapen består också av två klasser; debutanter och seniorer. Men indelningen har ingenting med ålder att göra. I debutantklassen deltar de som har tävlat färre än fem gånger eller som aldrig vunnit en tävling.

Startfältet i årets SM uppgår till totalt 48 tävlande. Av dessa går 18 till semifinalen som avgörs till våren. En deltävling har redan avgjorts i Alingsås. Den andra går alltså av stapeln i dag på Viking Lines så kallade Blomsterbåt.

– Tävlingen är ett bra sätt att förkovra sig och få ett kvitto på det man kan, tycker Cecilia som har en tuff dag framför sig.

Klockan 13.00 inleds tävlingen med bindning av ett blomstersmycke. Nästa tävlingsmoment blir att binda en bukett. Allt sker under tidspress.
– Det handlar om ganska svåra uppgifter, betonar Cecilia som dock gillar utmaningen.

– SM är ett bra sätt att förkovra sig själv och hitta nya vägar. Dessutom hoppas jag kunna fånga upp lite nya trender. För bara genom att medverka får jag chansen att se nya saker inom yrket som få tidigare sett.

De senaste trenderna lär sedan älvsbyborna få ta del av.

Vi på justnu-redaktionen håller tummarna och önskar Cecilia lycka till.

TEXT: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.