Barnens dag på folkhögskolan blev välbesökt

09 OKT 2011
Skrivet av :

Under lördagens för- och eftermiddag bjöds familjerna till Barnens Dag som ägde rum i Folkhögskolan.

Barnen fick lyssna på sagor, titta på teater, pröva göra en animerad film, kasta boll, vika origami, fiska godispåsar, bli målade i ansiktet, måla höstteckningar, dansa breakdance, leka lekar, bli fotograferade, lyssna på barnsånger och sist men inte minst fick dom göra egna ballongdjur med clownen Emil.

På plats kunde man även handla på loppmarknaden som var där. Det fanns leksaker, filmer och kläder som såldes för en reducerad slant. Och för den sockersugne fanns även godis att införskaffa.

När magen kurrade på de små liven bjöds det på varmkorv med bröd och sallad för de som var sugna och senare på eftermiddagen blev det kalasfika bestående utav glass med kex, chokladsås, strössel och maräng.

Dagen blev lyckad för arrangörerna, fullt av människor hade lockats till Folkhögskolan för att leka och ha roligt med varandra. Efter en dag med full av energi somnade nog de små liven gott på kvällen.

Arrangörerna var: NLL, Fritid & Kultur, ÄFHS, Teaterföreningen, Oanade krafter, Filmpool Nord, Norrbottens musiken, Norrbottens Museum och Dans i Nord.

Se fler bilder nedan…

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.