Arctic Falls Norrbottens nya superföretag

27 OKT 2011
Skrivet av :

Artic Falls i Älvsbyn har utsetts till ett av Sveriges superföretag. Förra året fick bolaget den prestigefyllda utmärkelsen ”Proving Ground of the Year” av det ansedda brittiska magazinet Automotive Testing Technology International.

Under torsdagen presenterade tidningen Veckans Affärer bolagen som utsetts till Sveriges superföretag, en rankinglista som baseras på en analys av affärsinformationsföretaget PAR, som granskat alla boltag i Sverige.  Ett av dessa är alltså biltestföretaget Arctic Falls i Älvsbyn.

Jonas Jalar, VD på 
Arctic Falls, kan 
glädjas över ännu 
en utmärkelse.

PAR har rankat företagen efter sex avgörande kriterier som bygger på de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer. Modellen tar hänsyn till och väger samman bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren.
– Det märks i vår analys att de sista årens lågkonjunktur slår allt hårdare bland de svenska aktiebolagen. Tyvärr håller nedgången i sig från förra året och antalet superföretag minskar igen. Företagen får det allt svårare att ha hög tillväxt samtidigt som de behåller en uthållig lönsamhet, säger Per Weidenman, som är chefsanalytiker på PAR.

Men Arctic Falls är alltså ett av undantagen.
– Genom att studera hur superföretagen arbetar, kan nästan alla svenska företag lära sig något om hur de kan förbättra sina verksamheter. Med våra förfinade analysmetoder kan vi hjälpa i princip alla svenska organisationer och företag att analysera hur de kan förbättra sin verksamhet för att skapa fler och lönsammare affärer samt bättre relationer med sin omvärld, säger Krister Jörlén, vd för PAR.

Fördjupad information om alla superföretag, trender, analys och en avancerad sökfunktion finns på: http://www.par.se/superforetagen

Fakta – Superföretag i Norrbotten:
Arctic Falls Älvsbyn
Kiruna Grus- & Stenförädling Kiruna
Porjus Förvaltnings AB Porjus
Wibax Logistics Piteå
Norrlandsjord & Miljö Luleå
Agio System och Kompetens
I Skandinavien Luleå
J Englund Holding i Luleå Luleå
Godishuset i Luleå Luleå

TEXT: TONY BERGLUND  FOTO: MARCEL KÖPPE OCH STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.