Arbete mot barns orättvisor

12 OKT 2011
Skrivet av :
Helena Sandlund

Rädda Barnen är en organisation som är 92 år gammal. Organisationen kämpar för att bekämpa orättvisorna mot barnen i världen, ett slag för barnens rättigheter.
Helena Sandlund, som arbetar i organistationen som verksamhetsutvecklare för region Nord, bjöd in älvsbyborna till informationsträff under tisdagskvällen:
– Syftet är att ni ska få en inblick i Rädda Barnens historia och vad Rädda Barnen jobbar med.

Innan själva informationen började, lades ett par bilder på golvet för besökarna att beskåda. Besökarna fick sedan välja en av dessa bilder och berätta vad den symboliserar för den personen, vilken känsla som dyker upp när man ser bilden.

Udo Offermann

– Jag är uppväxt efter kriget, så jag vet hur det känns att inte ha råd, berättar Udo Offermann som valde en bild när ett barn hindrade ett annat barn från att handla.

Efter valda bilder satte Helena igång PowerPointen och informationen började. Helena berättade hur Rädda Barnen skapades av Eglantyne Jebb år 1919, vad barnkonventionen innebar och antalet medlemmar i Sverige.

En givande träff med intresserade besökare bjöd kvällen på. Och för de som är intresserade att själva få en inblick i organisationen finns bra information på Rädda Barnens hemsida:
http://www.rb.se/Pages/default.aspx 

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.