Älvsbyhus varslar 47 anställda om uppsägning

22 OKT 2011
Skrivet av :

17 anställda vid Älvsbyhus fabrik i Älvsbyn varslas om uppsägning. Inom hela koncernen berörs totalt 47 personer. 
– Det är naturligtvis oerhört tråkigt att behöva lägga varsel, men vi ser en ljusning efter denna lågkonjunktur, säger Kent Johansson, VD.


Varslet som läggs gäller kollektivansällda och tjänstemän och det är 17 anställda i Älvsbyn, 20 vid fabriken i Bjärnum och tio i finska Kauhajoki.
I ett pressmeddelande fortsätter Johansson:
– Vi fokuserar nu på att utveckla verksamheten bland annat genom rekrytering av ny funktion som produktutvecklare inom koncernen, för att fortsätta arbetet med utveckling av våra hus och en tydligare och ökad marknadsföring. Vi gör detta för att stå rustade när konjunkturen vänder, säger Kent Johansson.

Kent Johansson

Enligt Älvsbyhus beror varslet på en vikande efterfrågan, främst i Sverige. Exporten i Finland och Norge går som planerat.
– Vi har en hög produktionstakt i våra fyra fabriker där vi tillverkar 24 hus per vecka. När vi nu tvingas till neddragningar kommer vi att tillverka 18 hus per vecka i våra fyra fabriker. Det är också en hög produktionstakt, säger Kent Johansson, VD för Älvsbyhus AB i pressmeddelandet.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.