Välbesökt premiärkväll och Hollywoodkänsla i Älvsbyn

29 SEP 2011
Skrivet av :
En smak av Hollywood väntade premiärlejonen i Älvsbyn.

Det var glans över Älvsbyn på onsdagen. Mitt i höstrusket skänkte premiären av filmen ”En enkel till Antibes” lite Holllywoodkänsla på byn.

Redan vid 18:15 tiden började gäster anlända till Folkets Hus Forum i Älvsbyn under onsdagskvällen.
Vid ankomst blev dom välkomnade utav Randolf Eriksson, närininglivssekreterare vid Älvsbyns kommun, och Katja Härkönen, informatör Filmpool Nord, för att sedan bli dirigerade till mingel-tilltugget som restaurangprogrammet i Älvsbyn ansvarade för med läraren och mentorn Kerstin Karlsson i spetsen.

Första uppdraget för eleverna på Restaurangprogrammet fick stjärnglans och skådespelaren Dan Ekborg hälsade på.

På plats fanns även sångerskan Miranda Öhman och gitarristen William Westbom som bjöd på ett par låtar innan insläppet började.

En fullsatt biosalong var planerad och en fullsatt biosalong blev det. På plats närvarade även skådespelaren Dan Ekborg, skådespelerskan Rebecca Ferguson, regissören och manusförfattaren Richard Hobert och producenten Håkan Bjerking.

Efter filmens slut fick filmteamet presenter av Älvsbyns kommun och ett stort tack av Bill Nilsson. Sedan lämnades ordet över till Richard Hobert som berättade om saker från sitt liv, saker som kom att inspirera Richard att göra denna film.

Efteråt var det mingel som fanns på agendan. I Galaxens lokal bjöds det på vin, läsk, snacks samt tilltugg som åts på tallrikar skapade av träd, man skulle skämtsamt kunna säga att dom satte ordet ”tall” i ”tallrikar”.

Citat före filmstart:

– Alla dom bra filmerna är inspelade i Älvsbyn och så ska det fortsätta, sa Bill Nilsson efter att ha välkomnat alla till världspremiären utav filmen ”En enkel till Antibes”.

– Det har varit roligt att samarbeta med Älvsbyns kommun, berättade Per-Erik Svensson, VD på Filmpool Nord som passade på att tacka sponsorerna Älvsbyns kommun, Nyckelbryggerier, restaurangutbildningen och Folkets Hus Forum för kvällen.

– För oss är det fantastiskt att komma tillbaka till Älvsbyn, sa filmens producent Håkan Bjerking från Eyefeed AB som tog tillfälle i akt att tacka alla de människor som har bjudit teamet på kaffe under projektets gång.

– Filmen är inte så tragiskt som verkligheten, den är lite muntrare, berättade filmens manusförfattare och regissör Richard Hobert innan filmen startade.

Citat efter filmens slut:


– Det var en härlig film, berättade Bill Nilsson innan han delade ut presenter till teamet.

– Den var bra, det är som härligt med en stillsam rytm, tyckte Pär Jonsson näringslivschef på Älvsbyns kommun.

– Jag gillar den. Jag tyckte att den hade hög mysfaktor, sa Eva Johansson.

– Skitbra, jag tyckte att den var jättebra, sa Tommy Stokke efter filmens slut.

– Tänkvärd, älskvärd och berörande, beskrev Barbro Strömgren filmen efter att ha mottagit en ros av Dan Ekborg för att ha bjudit denne på hemlagad mat när fästmannen Leif Wiklund bjöd hem skådespelaren.

Leif Wiklund och Barbro Strömgren.

– Jag tyckte att det var en gullig, söt och tänkvärd film. En sån här kväll är bra, annars tittar man bara på nyheterna, sa Agneta Burman som var på premiären med sin mor som bor bara en liten bit ifrån kyrkogårdens inspelningsplats. Efter bara ett par minuters prat med regissören Richard Hobert dök det upp en inbjudan till premiärkvällen någon dag efteråt:

– Han måste ha ett stort hjärta.

Här kommer massor med bilder från gala-festen:

TEXT: ROBIN NILSSON FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.