Tankeväckande och lärande föreläsning om diskriminering av äldre

01 SEP 2011
Skrivet av :

Barbro Westerholm, välkänd folkpartist och djupt engagerad i de äldres situation i dagens samhälle, vill motverka åldersdiskriminering. Vid en föreläsning inspirerade hon bland andra Inger Lundberg, fp, Älvsbyn, som är ledamot i beredningen för framtidens äldreomsorg.

Barbro Westerholm (trea från vänster) föreläste om ålderdiskriminering. Tre som inspirerades var Doris Öberg, Inger Lundberg och Jan Norberg.Barbro Westerholm besökte Storstrand, Piteå, i måndags på inbjudan av Liberala Seniorer och höll en inspirerade, lärorik och rolig föreläsning om ”ålderism”.
 – Dagens pensionärer är mycket aktiva långt upp i åldrarna och har en välfylld almanacka. De vill vara behövda! Det har utredningar visat, betonade Barbro och fortsatte:
– Det är dags att göra sig av med attityden ”bli av med de gamla stötarna”.

Hon menade också att det är tid att döda myten att gamla inte kan lära nytt.
– Det måste bli slut på åldersdiskrimineringen. Vi blir fler äldre och många kommer att leva tills de blir 100 år!

Piteå demensförening var också där berättade om sitt projekt ”Arvid” vilket var mycket intressant och givande. Ideella föreningar och eldsjälar kan och gör mycket för de äldre, något demensföreningen är ett bevis på.

Inger Lundberg, fp, Älvsbyn sitter i beredningen för framtidens äldreomsorg.
– Jag fick mycket matnyttigt att ta med mig hem, hälsar hon.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.