Samverkan för grön Älvdal

07 SEP 2011
Skrivet av :

Centerpartiets kretsar inom Piteå Älvdal hade en utbildning med erfarenhetsutbyte på Polar Hotell  Älvsbyn under 2-3 sep. Deltagarna blev ompysslade och bortskämda med god mat, gott fika, mycket tilltugg och trevlig personal . 
Lägg till detta en inspirerande och givande utbildning så är det förståligt att deltagarna tyckte satsningen från Distriktsstyrelsen var mycket lyckad. 

Upplägget av utbildningen är ett nytt grepp från dem, där mer lokala träffar kommer att ingå.
Värd för utbildningen var Greger Andersson, från Älvsbyn som också ingår i Distriktsstyrelsen.

Pernilla Djärv var föreläsare.

Som inspirerande kursledare hade han anlitat Pernilla Djärv, centerpartist och f.d. heltidspolitiker i Västerbotten men numera boende i Pjesker.

Hon lyckades verkligen fånga allas uppmärksamhet och tillsammans med deltagarna ge alla nya engagerande synsätt och perspektiv på den politiska verklighet vi lever i.

Totalt hade 20 förtroendevalda centerpartister avsatt tid för denna viktiga avstamp för ett fortsatt fördjupat samarbete mellan älvdalens olika kretsar från Arjeplog vid källflödet till Piteå vid älvmynningen.

…hon fångade deltagarnas uppmärksamhet.

Under utbildningen analyserade vi och dela med oss om hur våra kretsar fungerar, hur vi agerat kring valet av ny partiledarkandidat samt vilka uppgifter som kretsen och distriktet ska hantera. Vi hade även ett inslag kring hur man hanterar media.

Hur vårt arbete ska utformas fram till nästa val vävdes in under hela utbildningen med hade även en egen summering.

Ett viktigt beslut som togs under utbildningsdagarna var att våra fyra Gruppledare (Arjeplog, Arvidsjaur, Älvsbyn och Piteå) ska fördjupa sitt samarbete och att målet blir att plantera en grön centerpartistisk matta längs hela älvdalen.

TEXT: GÖRAN LUNDSTRÖM

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.