Rösta fram Årets pärla bland företagen i Älvsbyns kommun

20 SEP 2011
Skrivet av :
Bohlins BMM blev Årets pärla bland företagen i Älvsbyns kommun 2010. Här mottas priset av Magnus och Tomas Bohlin vid förra årets Näringslivsgala. Prisutdelare var kommunens näringslivschef Pär Jonsson.

Förra året gick priset som ”Årets pärla” till företaget Bohlins BMM i Vistträsk.
Vem tycker du ska få utmärkelsen i år?
Nu har du chans att rösta fram årets pärla bland företagen i Älvsbyns kommun (länk finns i slutet av detta inlägg).

Nedanstående är en sammanställning i bokstavsordning av de tio nomineringar med motiveringar som kommit in.

2 Rum & Kök (2 Rum & Kök AB)
Butiken med känsla för hemmet. En butik med allt möjligt för hemmet inom köket, textil, retro stil, barnrummet, möbler, unika smycken, accessoarer, krukor och blommor. De satsar även med en nystartad butik i Småstaden i Piteå.

All Mecanservice (All Mecanservice i Älvsbyn AB)
För deras fantastiska sätt att se utvecklingsmöjligheter inom företaget. För att dem vågar låta företaget växa och utvecklas inom nya grenar. Det är en bra arbetsplats för många med bra personalpolitik, samt en bra inkörsport för unga människor som ska ut i arbetslivet.

Framtid i Norr (Framtid i Norr Kunskap och Utveckling AB)
De hittar vägar för varje individ och brinner för utbildning och utveckling. När man kommer in på Framtid i Norr så känner man sig välkommen, där finns så mycket värme.

IT-byn (ITBYN AB)
För sin kompetens samt höga servicenivå. De har flerårig erfarenhet inom en mängd områden relaterade till data och IT.

Kontorsteknik (Kontorsteknik E & B.E Aktiebolag)
Kontorstekniks personal är alltid trevliga och mycket serviceinriktade både i butiken och när de kommer ut till kontoren. De har stort tekniskt kunnande och humana priser både i butiken och vid service av kontorsprodukter. En eloge också för deras satsning på en butik i Piteå och deras framtidstro.

Kraft & Hälsa (Kraft & Hälsa i Älvsbyn AB)
Christoffer Hortlunds och Iréne Hortlunds företag Kraft & Hälsa har under året fått Älvsbyborna att vallfärda till Selholmsvägen. Ett helt underbart gym med skön stämning. Hit kan man komma och känna sig hemma, oavsett om man är en biff, idrottare eller en soffpotatis som bestämt sig för att sluta sitta i soffan. Personalen är oerhört hjälpsam, så även de som tränar här. Med sin glädje och sitt fantastiska engagemang har de motiverat och pushat många till ett friskare liv.

LB Konsult i Norr (LB konsult i Norr)
LB Konsult har senaste året verkat för samarbete mellan små entreprenörer. De vill tillsammans med dessa skapa, stärka och utveckla förutsättningarna för kommunens framtida turistnäring. De är den enda återförsäljaren i Sverige för den unika produkten ”Icedream”. Har sålt till både Kiruna i norr och Smygehuk i söder och reser runt som goda ambassadörer för vår kommun. Tillsammans med Storforsens SkogsÄlva har de lyft värdshuset och dess omgivning från värdshus till camping och nytänkande kring aktiviteter för deras besökare under alla årstider.

NTM i Norr (NTM i Norr AB)
NTM står för Norrbottens transport och montage. Det är ett nystartat företag av en ung och driftig företagare som redan har mellan 10-20 anställda för olika projekt inom montage, entreprenad och transporter. En växande firma med utveckling i sitt sikte. Bolaget har också en bemanningsavdelning som tillhandahåller personal för svets & monteringsarbeten till kunder inom industri. De deltar också med folk i rivningsprojekt och tillhandahåller förare åt olika transport- och maskinföretag.

PA’s fjärrvärme (Peter & Andrés Fjärrvärme & Värme Aktiebolag)
Trevligt allroundföretag inom VVS där de tar på sig stora och små uppdrag lika professionellt oavsett. Företaget har verkligen insett vad service har för betydelse för kunden och är väldigt snabba från kontakt till färdigt arbete.

Åbergs Bad & VVS (Åbergs Bad & VVS AB)
Duktiga unga hantverkare som sätter kunden i fokus. Lägger vinn om att informera och förklara för kunden, ta reda på hur kunden vill ha det. De har professionella rörmockare och har som mål att växa och kunna verka på hemmaplan. De har utökat företaget med anställd och nya lokaler.

Älvsbyns näringslivsgala och webbplatsen www.naringslivsgala.se är ett samarrangemang mellan: Företagarna i Älvsbyn, LRF i Älvsbyn, Älvsby köpmannaförening Älvsbyns kommun.

Surfa in på http://www.naringslivsgala.se/index.php/rosta och rösta bland de tio nominerade kandidaterna.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.