Professionellt föreningsarbete gav fantastiska tävlingar

11 SEP 2011
Skrivet av :

Efter tre dagar har nu ponnyryttartävlingarna nått sitt slut. Deltagarna har under dessa tre dagar kämpat inte bara mot varandra utan även mot vädrets makter. Ryttarna har visat hur duktiga de är och vinnarna har äntligen korats.

Söndagens final dag inleddes med en rejäl dimma, men som tur var avtog den under förmiddagen. Riktigt spännande finaler ägde rum i Övrabyn med många duktiga ryttare i spetsen.

Men även en suverän tävlingsledare, Ann-Jasmin Wikström, har funnit på plats och får stora eloger av sina medarbetare, tävlande och publik för sitt professionella arbete och fantastiska engagemang.

– Vi måste göra det bästa tänkbara för att vara i klass med de tävlingar som körs i södra sverige, men vi har inte alltid samma förutsättningar som de som arrangerar motsvarande söderut, förklarar klubbens ordförande och tävlingsledare under helgen Ann-Jasmin Wikström.

Men utan dom ideella funktionärerna som i veckor arbetat och slitit för att hjälpa till att få dagarna att gå framåt skulle det inte gå vägen, så en eloge till alla de som jobbat under helgen, kommer från tävlingsledningen.

Banan har heller inte gått av för hackor, en superb bana fick hästarna springa och hoppa på. Banan har ett extra antal lager under sanden bestående av bland annat malda bildäck, som gör att den har en fin spänst och att den fort dränerar bort vattnet så att det inte bara blir smet, då vädret varit så blött som i helgen.

Nu så här i efterhand kan deltagarna samt åskådarna blicka tillbaka till de här dagarna och förhoppningsvis se fram emot nästa års tävling.

UPPSNAPPAT

– Även om hon är engagerad till 100% går det ändå att prata med henne. Utan hon skulle det inte gå, berättades det om tävlingsledare Ann-Jasmin Wikströms arbete.

– Det känns jättebra, berättade Tilda Lundberg efter att ha tagit 2:a platsen i klass 11 kategori B.

– Det gick bra, jag har inte tävlat så mycket. Han kändes lite seg, berättade Wilma Marklund från Piteå efter att ha knipit 1:a platsen i klass 13 kategori C med partnern Kellys Beauty.

– Jag har inte nerver för sånt här, berättade Ann-Jasmin Wikström för vår reporter och som nervöst vandrade fram och tillbaka strax innan dottern Lydia Wikström skulle starta.

– Jag hatar att komma 2:a, men det är kul att Ida får avsluta sina ponnyår med en DM-vinst, sa Lydia Wikström efter att ha erhållit 2:a priset i klass 12 kategori D.

– Det känns bra, jag har inte ridit han sen maj så det känns väldigt bra, berättade glada Hilda Öhman efter prisceremonin där hon fick mottaga silvermedaljen i klass 13 kategori D.

Men utan sponsorer har nog inte en så här stor tävling bivit en sådan succé som den blev.

Delikatessfabriken, Konsum, Ica, Maria Öhman, Floristen, Radio Huset, OKQ8, Mikael Nilssons Bygg, Norrbottens Bildemontering, Älvåkragrillen, Älvsby däck och olja, hjälpte till med klassegrares priser m.m.

Bröderna Öhman AB sponsrade bygget av banan, som piffatts upp bland annat genom ett nytt fint räcke som inte skall skada på samma sätt som det tidigare trästaketet.

Älvsbyhus som bidrog med ett lastbilsflak med spån, Lindgrens godstrafik Arvidsjaur stod för saltet på banan och Pon Equipment Caterpiller entreprenadmaskiner som sponsrade överdomaren. Detta är dock bara lite av allt det stöd som en tävling i denna kaliber behöver.

Läs mer från lördagens tävlingar:
http://budbararen02.blogspot.com/2011/09/lungt-och-metodiskt.html

Läs mer från fredagens tävlingar:
http://budbararen02.blogspot.com/2011/09/blot-start-for-bade-hastar-och-ryttare.html

Här kommer ett bildspel från hela helgens tävlingar:

Här har ni alla resultat: http://online.equipe.com/sv/competitions/2964

Text: ROBIN NILSSON  Foto: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.