Positiva tongångar när ABF visade på möjligheter för det lokala musiklivet i Älvsbyn

09 SEP 2011
Skrivet av :
Benny Edlund.

Under onsdagskvällen bjöd ABF in Älvsbyns musikband till en informationsträff om vad ABF kan erbjuda. 
Det gällde allt från att stötta banden med inköp av prylar till hjälp med marknadsföring genom dom olika nätverken.
– Kan vi puffa och stötta så ställer vi gärna upp, sa Benny Edlund, ABF Norrs ombudsman.Möjligheterna är många i musikens värld hos ABF. Under onsdagens träff gav Benny Edlund matnyttig information till dom lokala banden.

Benny berättade bland annat att det har funnits planer på att lägga ut banden på deras hemsida med kontaktinformation, bilder och ljudfiler för att marknadsföra grupperna som är medlemmar i ABF, något som deltagarna visade starkt intresse utav.

Något annat som Benny berättade var möjligheten att ta upp låtskrivare som till exempel kan ge tips om hur man skriver en text och hur man får den där rätta feelingen. 

Tomas Hedberg
En annan möjlighet är att skapa någon form utav ”musikutbyte” där älvsbygrupperna har kontakt med andra orters lokala band och fixar spelningar åt varandra. Även sponsring går att fixa för den som vill hålla i något evenemang, 5000 kr finns att söka hos landstinget.

Thomas Hedberg, sångare i The Bändärs, som kom för att lyssna på Benny berättade lite om den lokala musikföreningen SMÄKK (Stimulans av Musik inom Älvsby Kommuns Kulturliv) och vad dom gör för att hjälpa de lokala banden. De erbjuder bland annat spelbokningar, att fixa ljudet och ljuset inför en spelning samt fixa instrumenten. 

Janne ”Bagarn” Martinsson
Gruppen är öppen för alla att bli medlemmar, både för band eller om man vill gå med som stödmedlem.

– Syftet är att förena musikintresserade, berättade Thomas Hedberg.

När träffen började närma sig mot sitt slut bjöd Janne Martinsson på ”hembakat”.

– Jag har gått en ABF kurs, berättade Janne med ett skratt.

I slutet av mötet passade Thomas Hedberg på att berätta att SMÄKK har beslutat att köra en minifestival på Selholmen samma helg som Rallarsvängen tidigare arrangerats.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.