Nattlig Brand i Korskyrkan

16 SEP 2011
Skrivet av :

Vid halv femtiden på fredagsmorgonen fick Emelie Öberg och Emanuel Linder, boende i Korskyrkans övre lägenhet, ett abrupt uppvaknande.
Då blev de varse om att det brann i fastighetens källare.

Paret fick lämna allt och fly ut, men blev sedan väl omhändertagna av ambulanspersonal som snabbt var på plats. Därefter var rökdykare från Räddningstjänsten in i deras lägenhet och räddade deras värdesaker.

Vid halv fem tiden larmades det om en brand som brutit ut i Korskyrkans lokaler.
Men som tur var så var räddningstjänsten snabbt på plats för att ta itu med den. Även räddningstjänst från Vidsel och Piteå rekvirerades i ett tidigt läge och bidrog till en snabb släckinsats.

Ingen personskador har rapporterats vilket är tur i oturen.

Räddningstjänst från Älvsbyn, Vidsel och Piteå bekämpade branden som stundtals hade ett våldsamt förlopp men som vid 05:30-tiden dock verkade vara under kontroll.

Under dagen fortsätter arbetet med eftersläckning och att leta eventuella kvarvarande glödbränder..

Den verkar som att branden har börjat i källardelen av byggnaden, som har erhållit stora omfattande brand, rök och vattenskador.

Området kring brandplatsen kommer att spärras av under dagen i väntan på polisens brandplatsundersökning

Text: Robin Nilsson  Foto: Sterling och Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.