Nattlig Brand i Korskyrkan

16 SEP 2011
Skrivet av :

Vid halv femtiden på fredagsmorgonen fick Emelie Öberg och Emanuel Linder, boende i Korskyrkans övre lägenhet, ett abrupt uppvaknande.
Då blev de varse om att det brann i fastighetens källare.

Paret fick lämna allt och fly ut, men blev sedan väl omhändertagna av ambulanspersonal som snabbt var på plats. Därefter var rökdykare från Räddningstjänsten in i deras lägenhet och räddade deras värdesaker.

Vid halv fem tiden larmades det om en brand som brutit ut i Korskyrkans lokaler.
Men som tur var så var räddningstjänsten snabbt på plats för att ta itu med den. Även räddningstjänst från Vidsel och Piteå rekvirerades i ett tidigt läge och bidrog till en snabb släckinsats.

Ingen personskador har rapporterats vilket är tur i oturen.

Räddningstjänst från Älvsbyn, Vidsel och Piteå bekämpade branden som stundtals hade ett våldsamt förlopp men som vid 05:30-tiden dock verkade vara under kontroll.

Under dagen fortsätter arbetet med eftersläckning och att leta eventuella kvarvarande glödbränder..

Den verkar som att branden har börjat i källardelen av byggnaden, som har erhållit stora omfattande brand, rök och vattenskador.

Området kring brandplatsen kommer att spärras av under dagen i väntan på polisens brandplatsundersökning

Text: Robin Nilsson  Foto: Sterling och Robin Nilsson

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.