Misstänkta tjuvar släpptes

06 SEP 2011
Skrivet av :

De två män som blev avslängda från tåget i Älvsbyn och kort därefter greps för stölder försattes på fri fot av tingsrätten i Luleå under tisdagen.
När männen greps hade en av männen, enligt åklagaren, en stulen kamera runt halsen.


Det var i torsdags som männen, båda i 20-årsåldern, greps. De avvisades från tåget sedan de misstänktes för att ha stulit en ryggsäck från en annan resenär. Ryggsäcken innehöll bland annat kläder och en kamera till ett totalt värde av 10 000 kronor.

Kammaråklagare Ulrika Schönbeck hävdade under förhandlingen att männen även, vid två tillfällen, stulit matvaror från Coop i Älvsbyn till ett värde av drygt 1 300 kronor och ville se dem båda häktade. Hon menade att det fanns risk för att männen avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring och straff.

Åklagaren ville heller inte att männen ges möjlighet att tala varandra innan åtalet väcks.

Tingsrätten däremot ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl att hålla männen frihetsberövade i väntan på åtal.
Båda männen nekade dessutom till åklagarens anklagelser.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.