Lungt och metodiskt

10 SEP 2011
Skrivet av :

En lugn och trevlig atmosfär vilade över ridtävlingens andra dag på Övrabyn. Tidigare under dagen hade regn öst ner över deltagarna, men som tur var var detta ett minne blott när tävlingarna var uppe i fulla varv.

Lägg till bildtext

Dagens tävlingar innehöll de vanliga hopp grenarna, men även också grenen ”Poänghoppning” där banan gjordes om helt och hållet. Deltagarna fick välja själva vilka hopp som de ville ge sig på, ju svårare hoppen var desto högre poäng gav dom.

För den hungrige fanns det hamburgare att köpa bredvid banan om man ville mätta hungern och samtidigt följa tävlingen utomhus. 301 hamburgare hade sålts från tävlingens första dag till andra dagens lunchtid och fler räknades det bli.

Vid lunchtid inträffade en otäck olycka som stoppade upp alla tävlingarna under en dryg halvtimme. Dock avlöpte denna med lycklig utgång även om ryttaren fick avtransporteras med ambulans till sjukhus för kontroll.

En trolig hjärnskakning med en del skrubbsår och blånader i ansiktet kunde konstateras av
tävlingens duktiga och kompetenta sjukvårdspersonal som består av lediga ambulanssjukvårdare och läkare. De påbörjade undersökning och behandling av den skadade inom mycket kort tid efter olyckan.

Hilda Öhman

– Det känns bra, ingen nervositet. Den här hästen är ganska säker, berättade Hilda Öhman innan hon och Noble Star skulle hoppa.

Ann-Jasmin Wikström

– Regnet gör att man hittar nödlösningar, berättade Ann-Jasmin Wikström medans hon fixade och donade.

Maria Granström

– Det är bra, kul att det är så många tävlande, tyckte Maria Granström som kommit för att heja på Hilda Öhman och Malin Bengtsson med dottern Alva som satt i mammas knä.

Malin Bengtsson

– Det känns ganska så bra, sa Malin Bengtsson som inte visade någon nervositet alls innan starten.

Marianne Bengtsson

– Det är lite pirrigt, man hoppas att det ska gå bra, sa farmor Marianne Bengtsson som kommit för att heja på sitt barnbarn.

Max Hansen

– Jag vann idag igen, det känns bra, berättade Max Hansen från Vännäs.

Tilda Lundberg

– Det känns bra, han är jätte taggad, berättade fjolårets DM 2:a Tilda Lundberg inför omgången som ledde henne och hästen Apache till en 2:a plats.

Lydia Wikström på Oldehuis Dandelion

– Jag tyckte att det kändes riktigt bra. Det var bara jag som valde dåliga vägar, berättade Lydia Wikström som knep 860 poäng från Poänghoppningen tillsammans med partnern Oldehuis Dandelion.

Här nedan några bilder från lördagens tävling:

Här har ni alla resultat: http://online.equipe.com/sv/competitions/2964

Text: Robin Nilsson  Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.