Luleå Hockey sörjer Stefan Liv

07 SEP 2011
Skrivet av :

Liv%20hedras%20i%20J%C3%B6nk%C3%B6ping
Under onsdagen störtade ett flygplan i Ryssland med spelare, ledare och personal till KHL-laget Lokomotiv Yaroslav ombord. Bland de många omkomna finns den tidigare målvakten i HV 71 och Tre Kronor – Stefan Liv som bara blev 30 år gammal.


I ett ett kort pressmeddelande skriver Luleå Hockeyförening:


”Vi inom Luleå Hockey vill med anledning av detta uttrycka vår sorg över det hemska som skett idag och förmedla att vår sorg och våra tankar finns hos Stefan Livs närmaste och hos alla dom övriga familjer som drabbats av denna olycka.”


Daniel Henriksson, målvaktstränare i Luleå, gjorde många landskamper tillsammans med Stefan Liv.
– Det är konstigt… Om det nu är rätt ord. Jag hade ingen daglig kontakt med honom, men ändå är det en jäkla chock, säger Henriksson, till Pelle Johansson krönikör på NSD.


Henriksson deltog under två VM-turneringar tillsammans med Liv och de har kamperat ihop under många av Tre Kronors landskampsuppdrag.
– Han har lämnat ett stort avtryck och förtjänar att bli hyllad. Men även om han var en av våra stora målvakter så är det personen Stefan som man kommer att sakna. Det är ju han som försvinner… Han var ruggigt omtyckt av lagkamrater och folk i allmänhet. Det här måste vara väldigt hårt för hans familj. Det är jävligt tragiskt, säger Henriksson till NSD.


Se även TV-inslag ovan om sorgen och förstämningen i Jönköping och bland HV71:s supportrar och klubbledning.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.