Gudstjänst som fick folket att resa på sig

05 SEP 2011
Skrivet av :Årets första höstmånad invigdes denna gång utav MUCO, studieförbundet Bilda och Älvsbyns kyrkor. Den här gången var det en internationell ungdomshelg som ägde rum där besökarna fick avnjuta god mat, sång i olika kombinationer, musik, danser, fika samt predikan.

Mats Karlsson

Eftermiddagen började med att pastor Mats Karlsson hälsade alla välkomna till Filadelfia. Efter ett par korta ord från Mats var det Michel Ntotos tur att välkomna alla samt hälsa Mucho Skellefteå och Mucho Boden varmt välkomna till Älvsbyn.
Efter allt välkomnande kom Emanuel och Emelie från Södra Sunderbyn fram och presenterade sig, sedan var det hög tid för tonerna att ta plats i salen. Det sjöngs olika lovsånger till Gud och Jesus på svenska, engelska och afrikanska.

Michel Ntoto…

När musiken tystnat var det dags för skellefteåpastorn Markus att predika om bland annat orden ”I am bad” och vad de orden har för betydelse och hur man kan tolka dom, både på bra och dåliga sätt.

Efter predikans slut var det tid för mer sång, den här gången var det besökarna från Skellefteå som bjöd på afrikanska sånger. Sedan berättade deltagarna hur deras olika länder hyllar Gud med trumspelande, musik och sång och gav publiken ett exempel med en sång med mycket fart och energi.

Efter att sången tystnat än en gång blev det matpaus, kvällens middag bestod utav tacos som besökarna fick äta för en mindre slant. Medans folket satt och åt passade ett par människor på att gå upp på scenen och sjunga en liten trudelutt.

Strax innan klockan 18:00 sjöngs låten ”You are alfa and omega” på inte mer än tre olika språk: Svenska, engelska och burundi. Efter sången vart det ”vittnesmål”. Diane, Joel och Tomas gick upp på scenen och berättade olika saker ur deras liv och hur den kristna tron hjälpt dom på rätt väg i livet.

Vid sjusnåret började kvällen dra mot sitt slut, Michel Ntoto tackade alla för att ha kommit och varit med. Gratis fika fanns sedan att äta för den som var sugen.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.