Fartfyllt in i det sista

03 SEP 2011
Fredrik Tiger

Lördagens NBD Cup & DM/FM i Rallycross på Höghedens motorstadion blev en fartfylld tillställning och slut på Rallycrossäsongen i Norr.

Anders Olofsson

I Super Nationella klassen med endast 5 anmälda, blev nästan hela finalen en intern uppgörelse för Kalix MS.

Lars Englund

Team Kalix MS med Fredrik Tiger, Anders Olofsson och Lars Englund tog de tre pallplatserna, dock höll Fredrik Tiger på att tappa ledningen på det 3:e varvet då Ola Stenvall från Skellefteå MS med fräck körning i det närmaste passerade Tiger, men drog då på sig en svart flagg i stället och diskades.

Linus Westman

Även i Klass 2400cc visade Team Kalix MS upp sig och Linus Westman segrade före Joakim Evertsson från Lycksele MK och trean Jonas Ökvist Piteå MS.

Arnold Bodlund

I Klass 2150cc blev det Mattias Strömberg Bolidens MK som segrade, två Erik Jonsson från Piteå MS tog andra platsen och trea blev Arnold Bodlund Kalix MS.

Med andra ord en otrolig dag för Kalix MS på höghedenbanan denna lördag, där Älvsbyförarna inte kom fram till några topplaceringar. Jonas Östman körde bara ett heat i Super Nationella och Daniel Grubbström kom på 9 plats i Klass 2150cc där även Johannes Lundberg kom på 13 plats.

Bildspel från tävlingen:

Text och Foto: Sterling Nilsson

Nedan hittar du länkar till resultatlistor vid NBD Cup & DM/FM finalen i  Rallycross: