En salig blandning…

25 SEP 2011
Skrivet av :

…eller som trion Kajsa Hansson, Ellen Lennahl och Ida Sundström själva sa: 
– De bästa sångerna vi vet ! som blev temat för söndagskvällens konsert i Älvsby Kyrka, där man inför drygt 40 åhörare bjöd på 15 sånger och ett extranummer av melodier från 1500-talet fram till Beatles.

Inledningsvis vid pressentationen förklarade Trion att det blev bara de kvar när alla bara försvann och att sjunga tillsammans är det roligaste de vet. Kerstin Hansson plockade även fram ett citat som sa:
– De lyckligaste i världen är kvinliga gospelsångerskor.

Detta var något som även sken igenom under den timme som konserten pågick som kantades av avslappnad och välnyanserad stämsång, som vid vissa tillfällen dock saknade en stämma ur de djupare manliga nyanserna.

Inte kanske minst då Duke Ellingtons musik framfördes och orgelns djupa toner fick det att kännas som om något tonläge mellan den ljusa och klara stämsången och orgelns mörka bas saknades.

Men med Psalmer, Beatles, Ellington, julsånger och en otroligt samstämd stämsång kan inte bli annat än en ”Enighet” denna Enighetens söndag som det ändå var. De som inte var där missade en fantastisk fin konsert.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.