Drömmen en jättekonsert med Metallica i Älvsbyn

16 SEP 2011
Skrivet av :

Sedan den 9 september har invånarna i Älvsbyn möjlighet att införskaffa sig ett så kallat ”Upplevelsekort” för en mindre slant.
I detta kort ingår inträde till en rad olika arrangemang, bestående av bland annat; tre konserter, två operetter och två teaterföreställningar.
Mannen bakom upplevelsekortet är Kjell Tegnelund, fritids- och kulturchef i Älvsbyn.

Kjells arbete går bland annat ut på att lyfta fram kulturverksamheten i Älvsbyns kommun genom att till exempel anordna olika arrangemang för kommuninvånarna att ta del av.

Upplevelsekortet är en av Tegnelunds idéer. Ordinarie pris är 400 kronor (säljs på Handelshuset) och ger inträde till sju valfria kulturarrangemang. Men i anslutning till konserten på Forum med Norrbotten Big Band den 9 september klockan 19.00 kommer ett antal Upplevelsekort att säljas för 200 kronor. 

Vi ställde några frågor till Kjell Tegnelund:

Vad är det bästa med kultur- och fritidslivet i Älvsbyn?
– Att vi har ett brett utbud av musik och teater, även för barn.

Vad kan bli bättre?
– Jag skulle önska att det fanns fler arrangörer, det har vi brist av. Många gånger hänger det inte på pengarna utan det är helt  ingen som vill vara med och ha hand om saken.

Om du fick önska fritt, utan tanke på ekonomi eller annat, vad skulle du då tillföra i Älvsbyn? 
– Drömmen vore att ha en jättekonsert med Metallica.

Vad är roligast i ditt jobb?
– Det roligaste är människorna jag träffar och det är många.

Vad är det bästa med älvsbyborna?
– De är väldigt ärliga, om man vill något så tar man tag i det, det är genuint. Sen närheten till alla, jag ringer sällan utan cyklar istället till dem jag tänkt prata med. Jag brukar säga att telefonen behöver man inte.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.