Apollo satsar på direktflyg mellan Luleå och Rhodos

28 SEP 2011
Skrivet av :

Älvsbyborna får närmare till sol och värme.

Nästa sommar utökar Apollo sitt utbud med ett nytt direktflyg från Luleå airport till Rhodos. Sedan tidigare går direktflyg även till Kreta, Turkiet och Bulgarien.

Anledningen till Apollos satsning är att efterfrågan på solresor ökar allt mer från lokala flygplatser. Därför ökas volymen med 20 procent kommande år.

Nästa sommar utökar Apollo sitt utbud med ett nytt direktflyg från Luleå till Rhodos. Sedan tidigare finns också direktflyg till Kreta, Turkiet och Bulgarien.

Apollo konstaterar att efterfrågan på avresor från lokala flygplatser ökar allt mer. Totalt sett ökar man volymen från landsortsflygplatser med närmare 20 procent nästa år.

– Vi är mycket glada över Apollos satsning. Rhodos är ett populärt resmål med mycket att erbjuda och upptäcka. Detta blir vår 6:e medelhavsdestination vilket är ett bra kvitto för vår ledande roll i regionen. Att flyga direkt från sin hemma flygplats är mycket uppskattat och efterfrågat, säger Ann-Christina Viklund, flygstationschef Luleå Airport.

Resorna finns redan att boka på www.apollo.se.

Rhodos är ett väldigt populärt resmål bland svenskarna och från och med nästa sommar kan man resa dit direkt från Luleå för första gången.

– Rhodos har i sommar varit en av våra bäst bokade resmål. Mycket tack vare vårt stora engagemang i hotellet Mythos Beach. Så det känns extra roligt att vi kan erbjuda Rhodos från flera landsortsflygplatser, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Apollo har varit med och planerat och designat Mythos Beach från början, med allt från inredning av rummen till utbudet av mat. Som ett topphotell med möjlighet till en aktiv semester möter Mythos Beach det alltfler svenskar eftersöker. Redan efter första säsongen har hotellet fått gott renommé för sin goda mat. Dessutom har de tilldelats ”Certificate of Excellence” från Tripadvisor som är ett bevis på goda recensioner och högt betyg från gästerna.

Kreta – något för alla
Kreta är ytterligare en favorit för många svenskar som återkommer år efter år. Till sommaren lanseras nyheten Plakias på Kreta, en stillsam oas på den södra delen av ön endast 40 minuter från Rethymnon. Här finns det gott om natursköna omgivningar.

Turkiet fortsätter vara populärt
Apollo erbjuder flera nya All Inclusive-hotell i Turkiet nästa sommar som även kan kombineras med en Skärgårdskryssning.

Avresor från Luleå sommaren 2012
Turkiet: Luleå – Alanya, 90 platser varje lördag mellan 14/4 – 9/6.
Bulgarien: Luleå – Bulgarien, 177 platser varje söndag mellan 13/5 – 10/6.
Rhodos: Luleå – Rhodos, 90 platser med avgång på söndagar under perioderna
29/4 – 10/6 och 12/8 – 7/10.
Kreta: Luleå – Chania, 180 platser varje lördag mellan 12/5 – 9/6 och 25/8 – 6/10

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.