Ungdomsdag för framtiden

07 AUG 2011
Skrivet av :
Joel Lundberg provar på att skjuta hagelbössa. Instruerar gör Kristina Gustavsson.

På söndagsförmiddagen bjöd Älvsby jaktvårdskrets och jaktskytteklubb intresserade ungdommar på en Ungdomsdag för andra året i rad vid klubbens anläggning i Jonstorp.

Ulf Forsberg informerar om Ungdomsdagen.

Ordförande Ulf Forsberg i jaktskytteklubben hälsade alla hjärtligt välkomna till verksamheten som bestod av lerduveskytte, skytte med kulvapen, avståndsbedömmning, tipsrunda, fågelholkbygge, fällor, skinn och sendan bjöds alla ungdommar att grilla korv vid öppen eld.

Unga följer äldre i skogen..

– Vi satsar på att alla skall få en bra bakgrund i sin jakt och fritid, men även att vi jobbar för att hålla säkerheten högt genom att alltid prata i termer om Säker vapenhantering, säger Forsberg.

Säker vapenhantering är med från början.

Det är andra året som Ungdomsdagen arrangeras och intresset var det inget fel på. – Vi har ju annonserat om öppet hus fram till tre, så alla kommer väl inte direkt sa Ulf Forsberg, innan han går till sin station där det byggs fågelholkar.

Mångs handgrepp att bygga en fågelholk.

Älvsby jaktvårdskrets och jaktskytteklubb vill få ungdommar att få en inblick i vad som menas med att komma ut i skog och mark, få känna sina själsliga reflektioner där innebörden av jakt och natur blir en del av helheten att veta vad det är och varför.

Tipsrundan var inte allt för lätt enligt Erik Hallenbjörk och Oskar Lundström.

Det är viktigt att få in de yngre tidigt som möjligt, så att man håller uppe tillväxten inom jakt och natur.

Fällor och skinn.

Åldersfördelningen på landets jägare måste bli yngre och de yngre måste få komma in i det hela helt naturligt, säger många av de äldre som deltar som instruktörer denna dag i Jonstorp.

Avkoppling med grillad korv.

I dag har Älvsby Jaktvårdskrets ca 400 medlemmar varav 250 är även med i jaktskytteklubben, där det bedrivs utbildning för Jägarexamen, Björnpass och mycket mer.

Säkerheten är hög i Jonstorp.

Hela anläggningen i Jonstorp har det mesta som behövs för att bedriva ett bra föreningsarbete, på ett effektivt sätt med en rätt så hög beläggning på anläggningen under större delen av året.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.