Toppensommar för Selholmen – ”campingen för kropp och själ”

11 AUG 2011
Skrivet av :

Sommarens vackra väder har lockat hundratals gäster till Selholmens camping under årets säsong.

– Den har varit ganska stressigt med mycket folk från slutet av juni, hela juli och början av augusti, berättar Dan Rautio, anställd på Selholmens camping.

Tydligen är gästerna nöjda. En av de norska besökarna gör till och med reklam för Selholmen på Youtube. I filmen ovan kallas Selholmen: ”En campingplats som alla borde besöka för lite rekreationstid för kropp och själ”.

Dan Rautio har haft en hel del att göra under sommaren.

Campingen har lockat ett flertal olika nationaliteter till sig, många norska och finska gäster har övernattat på campingen, men även från Tyskland och Holland har gästerna kommit.

Nu är det mest bärplockare som bor över och dom flesta stugorna är redan uthyrda.

Under sommaren har Dan haft skolungdomar som hjälpt honom, vilket har varit till stor hjälp för campingen. Och efter att receptionen stängt har även norrmannen Conny Claesson varit till stor hjälp, då han delat ut nycklar till dom gäster som kommer efter stängningstid.

Campingen har fått beröm, majoriteten av gästerna är nöjda efter deras vistelse.

Detta är något Dan tycker är bra:

– Vi försöker göra vårt bästa för att det ska funka.

Kommunen har även varit till en viss hjälp. Om något behövts så har personalen bara kunnat åka till kommunförrådet och hämta det. Men Dan skulle dock vilja att kommunen koncentrerar sig mer på campingen, bland annat genom en nödvändig förbättring utav stugorna.

Kostnadsfrågan är Dan medveten om, men enligt honom vore det väl investerade pengar:

– Om campingen ska överleva så måste något göras.

Speciellt en förbättring är efterfrågad av gästerna:

– De vill ha toalett i stugan, berättar Dan som vill ge en guldstjärna och ett tack till Älvsbygymnasterna för att dom arrenderar och driver stället och för att dom anställde honom.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.